Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Pas important pentru salvarea serviciilor SMURD Vinga și Nădlac: un proiect de lege în acest sens a trecut de Camera Deputaților

Proiectul de lege inițiat de deputații Eusebiu Pistru și Glad Varga, care vizează preluarea personalului angajat cu pregătire paramedicală din cadrul echipajelor SMURD specializate în acordarea primului-ajutor calificat, aflate în finanțarea autorităților locale de pe raza județelor Arad, Hunedoara, Maramureș, Mureș și Sibiu a fost adoptat de Camera Deputaților și urmează să ajungă la Senat.

Pas important pentru salvarea serviciilor SMURD Vinga și Nădlac: un proiect de lege în acest sens a trecut de Camera Deputaților
Comentează 0

„Am inițiat acest proiect de lege pentru a veni în sprijinul comunităților din zona Vinga și zona Nădlac, având în vedere că autoritățile locale nu mai puteau finanța activitatea SMURD. Cele două stații au ajuns în pragul desființării, lucru care ar fi avut consecințe extrem de negative. Mai mult, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Nădlac a avut activitatea suspendată pe o perioadă de 90 de zile, din cauza imposibilității asigurării mijloacelor financiare necesare desfășurării activității, neputând asigura plata salariilor celor 13 șoferi de autosanitare angajați”, a declarat deputatul Eusebiu Pistru, președintele ALDE Arad. Acesta a ținut să precizeze că dacă SMURD Nădlac intervine la Pecica, Semlac, Șeitin, Peregu Mare și pe autostradă (48% din intervenții nu sunt în Nădlac), SMURD Vinga își desfășoară activitatea la Şagu, Secusigiu, Felnac, Zădăreni, iar în eventualitatea în care nu există ambulanţe disponibile, intervine inclusiv la Fântânele, Frumuşeni şi Zăbrani.

La rândul său deputatul PNL Glad Varga a ținut să menționeze că a fost vorba despre un demers firesc și necesar, astfel încât inițiativa a fost susținută de grupul parlamentar al partidului din care face parte. „Prin preluarea personalului cu pregătire paramedicală din cadrul echipajelor SMURD aflate în finanțarea autorităților de pe raza județelor Arad, Hunedoara, Maramureș și Sibiu, efectivele inspectoratelor pentru situații de urgență din județele menționate vor dobândi personal cu înaltă experiență. Sper ca proiectul să treacă cât mai repede și de Senat, având în vedere că este vorba de vieți care pot fi astfel salvate”, afirmă deputatul liberal Glad Varga.

 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite