Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un obiect mai vechi decât piramidele din Egipt conține un cod secret

Un obiect mai vechi decât piramidele din Egipt conține un cod secret
Comentează 0

Un misterios idol din lemn găsit în Rusia într-un smârc cu muşchi de turbă a fost datat ca având o vechime de 11.000 de ani.
Obiectul conţine un cod pe care nu a reuşit nimeni să-l descifreze. Idolul Shigir are o vechime de două ori mai mare decât piramidele din Egipt, sau Stonehenge şi este de departe cea mai veche structură din lemn din lume.

Idolul este acoperit cu ceea ce mai mulţi experţi au numit „cod cifrat" – un mesaj de la o civilizaţie pierdută.

Profesorul Mikhail Zhilin de la Institutul de Arheologie din cadrul Academiei Ruse de Ştiinţe a declarat: „Ornamentul este acoperit cu nimic altceva decât informaţii cifrate. Oamenii îşi transmiteau cunoştiinţele cu ajutorul Idolului".

Experţi ruşi cred că ciudatele inscripţii ar putea conţine un sistem al credinţei, echivalentul Facerii (Genezei) din Biblie. Iniţial, s-a stabilit că statuia este veche de 9.500 de ani, după ce a fost descoperită, în urmă cu 125 de ani. Însă noi cercetări efectuate cu ajutorul spectroscopiei de masă cu acceleratorul (AMS) asupra unor mici fragmente ale sculpturii au relevat că ea are o vechime de cel puţin 11.000 de ani.

Aceasta înseamnă că sculptura datează de la primele începuturi ale epocii Holocene (Holocenul, în greacă holos – întreg, total și kainos – nou, recent, este o perioadă geologică care a început acum 11.700 ani (cca. 9700 î.e.n.) și continuă până în prezent, n.tr.), potrivit Rador.

Sursa: www.realitatea.net
 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite