Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un nou volum al cărții „Dialoguri culturale româno-chineze” va fi lansat

Prof. dr. Lizica Mihuț, președintele Casei Româno – Chineze din Arad a anunțat într-o conferință de presă editarea și tipărirea unui nou volum al cărții „Dialoguri culturale româno-chineze”.

Un nou volum al cărții „Dialoguri culturale româno-chineze” va fi lansat
Comentează 0

La cea de-a III-a ediție, volumul va cuprinde discursurile și lucrările prezentate în cadrul simpozionului internațional „Cultură și civilizație chineză. Dialoguri culturale româno-chineze” din 2017.

La conferința de presă au luat parte și colaboratoarele apropiate a Casei Româno – Chineze din Arad de la Asociația Con Brio: Ana Maria Dragoș, președinte, Ramona Pencea, președintele Patronatului Psihologilor cu Drept de Liberă Practică din Zona de Vest, avocat Viorica Popescu, dr. Liliana Bran, directorul Școlii Postliceale Sanitare, și Tabita Alexa, managerul restaurantului Marem.

Munca celor implicați în cadrul Casei Româno – Chineze din Arad a fost apreciată la nivel înalt, de către Ambasada Republicii Populare Chineze la București, prin Excelența Sa, Xu Feihong, Ambasador al Republicii Populare Chineze în România care a prefațat volumul ajuns la a III-a ediție și Zhang Zheng, șeful Secției Politice a Ambasadei.

În înfățișarea prefeței trimise de domnul ambasador, acesta și-a arătat aprecierea față de activitatea pe care noi o desfășurăm și consideră cartea - un document valoros pentru studiul relațiilor româno-chineze.

Cele trei ediții ale cărții formează o platformă importantă pentru introducerea cuprinzătoare a Chinei în România la Arad și în regiunea de vest a României. De asemenea sprijinul valoros acordat de către administrația locală din Arad, îl consideră un sprijin de apreciat, în mod deosebit.

Legat de participanții la simpozion, Ambasadorul îi apreciază ca fiind personalități arădene care au realizat studii aprofundate asupra Chinei sub șase aspecte: politice, economice, culturale, științifice, tehnologice, istorice”, a relatat prof. dr. Lizica Mihuț, președintele Casei Româno – Chineze filiala Arad.

Excelența Sa, Xu Feihong  mai remarcă propunerile valoroase privind dezvoltarea pe termen lung a relațiilor româno-chineze care durează de 69 de ani, anul viitor sărbătorind 70 de ani de relații. „Această activitate constituie o bază foarte importantă, cartea de asemenea va contritui o bază importantă în toate domeniile privind această colaborare”, a mai punctat Excelența Sa Xu Feihong.

Domnul Zhang Zheng, șeful secției politice ambasadei Republicii Populare Chineze apreciază în mod deosebit sprijinul oficialităților din Arad, a tuturor oficialităților, cotribuția deosebit de valoroasă a arădenilor, fie că este vorba despre oficialități, fie că este vorba despre activitatea pe care o are Casa Româno – Chineză din Arad.

“Șeful secției politice amintește faptul că anul 2017 a avut două mari evenimente: dialogul partidelor politice între China și Europa Centrală și de Est și târgul și conferința energetică pe plan cultural. Înființarea Institutul Cultural Chinez este un lucru extrem de important, de asemenea vizita pe care Academia de Dans a făcut-o în România, la Arad”, a adăugat prof. dr. Lizica Mihuț, președintele Casei Româno – Chineze filiala Arad.

Ambasadorul Xu Feihong și Zhang Zheng îl felicită pe domnul Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad pentru vizita de succes din China.

Ana Maria Dragoș, președintele asociației Con Brio, partenerul Casei Româno – Chineză Arad a declarat: “Sper că în urma apariției acestei cărți-document, cititorii să cunoască mai bine China și să aprecieze eforturile pe care le face Casa Româno-Chineză filiala Arad pentru întreținerea relațiilor culturale, economice, diplomatice și politice între China și România”.

“Mie imi revine o sarcină tehnică de a transforma toate aceste materiale într-o carte și sper să fie una cel puțin la fel de frumoasă ca cea de anul trecut”, a adăugat directorul Editurii Casei Româno – Chineze.

Galerie foto (28)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite