Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Lizica Mihuţ mulţumită de rezoluţia ANI

Lizica Mihuţ mulţumită de rezoluţia ANI
Comentează 0

După şase ani de verificări Agenţia Naţională de Integritate a emis în sfârşit un Raport de evaluare a averii şi a elementelor de incompatibilitate privind-o pe prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, actualmente Director Şcoală Doctorală la Universitatea „Aurel Vlaicu”.

Din lectura raportului reiese că investigaţia cu pricina s-a declanşat în urma unui articol denigrator, apărut în cotidianul „Glasul Aradului” şi a unei „petiţii transmise de prof. univ. Barbu Ionel” şi, după verificări din partea „a 17 instituţii şi autorităţi publice” şi, după ce au fost controlate şi verificate declaraţiile de avere privind veniturile obţinute prin orele prestate la licenţă, master şi doctorat, precum şi proiecte, programe naţionale şi internaţionale, închirieri de spaţii etc, ANI a dispus „clasarea lucrării” şi „comunicarea Raportului de evaluare persoanei evaluate”, adică mai pe româneşte spus, netemeinicia acuzaţiilor.

„Mă bucur foarte mult că, după şase ani de verificări, făcute de către Agenţia Naţională de Integritate, cu informaţii venite în legătură cu declaraţia de avere şi cu elementele de incompatibilitate, verificări venite din partea a 17 instituţii şi autorităţi publice, sau încheiat aceste verificări şi dosarul care mă priveşte a fost clasat, mă bucur că s-a constatat că am respectat legea şi, mai ales, am fost extrem de atentă să fac toate declaraţiile la zi în ceea ce mă priveşte. 

Universitatea „Aurel Vlaicu” a fost controlată de trei ori de către DNA, ultima dată anul acesta şi opt luni de zile de către ANAF. Deci, pe de o parte universitatea a fost ţinta unor repetate controale şi, pe de altă parte, eu sunt la rândul meu verificată în ultimii şase ani şi mă bucur că s-a încheiat.

În viitor voi acţiona în judecată pe toţi cei care au denigrat în mod repetat universitatea sau care au făcut afirmaţii denigratoare cu privire la mine şi activitatea mea”, a punctat prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, Directorul şcolii Doctorale a UAV, în încheierea conferinţei de presă.

Vasile Zărăndan

P.S. Iată şi o scrisare deschisă pe care a adresat-o colegilor: 

Stimate colege,
Stimaţi colegi,

Având în vedere ca în ultima perioada s-a discutat foarte mult despre veniturile şi bunurile mele materiale, precum si despre Consiliul Academic, va trimit spre luare la cunoştinţă a Raportul de evaluare al Agenţiei Naţionale de Integritate, care timp de 6 ani a facut verificari în acest sens, implicând 17 instituţii şi autoritaţi publice (a se vedea materialul anexat).
Precizez ca înca din 9 martie 2012 posed Certificatul de PFA (Persoana Fizica Autorizata), înregistrat la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, având, conform Certificatului de înregistrare ”Activitatea principala 8560: Activitaţi de servicii suport pentru învaţamânt”.
De asemenea, va aduc la cunoştinţa ca voi acţiona în judecata, în nume propriu – cerând importante daune materiale – pe cei doi coordonatori ai vizitei de evaluare efectuata de ARACIS în 29 – 31 octombrie 2014 şi pe dl. prof.univ.dr.ing.ec. Ionel Barbu.

Cu reala preţuire,
Lizica Mihuţ  

 

 

Galerie foto (13)

Articole asemanatoare

Inchide