Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un nou pas pentru reabilitarea sistemului de irigații, în zona Fântânele-Șagu

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a semnat certificatul de urbanism pentru reabilitarea sistemului de irigații, în zona Fântânele-Șagu, în urma solicitării Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF).

Un nou pas pentru reabilitarea sistemului de irigații, în zona Fântânele-Șagu
Comentează 0

Fiecare certificat de urbanism semnat înseamnă o investiție, fie ea publică, fie privată. Cu atât mai importantă este această investiție, pentru că vizează un domeniu, agricultura, pe care eu îl consider vital. Iar reabilitarea unui sistem de irigații reprezintă un sprijin important și concret pentru agricultorii din zona Fântânele-Șagu. Am sprijinit întotdeauna producătorii locali, iar acest fapt este confirmat prin acțiunile Consiliului Județean Arad, care a organizat târguri pentru producătorii locali, oferă spațiu pentru comercializarea produselor și sprijină evenimente din județ care promovează produsele locale. Cel mai recent exemplu este colaborarea noastră cu Primăria Macea pentru organizarea Festivalului Părădăicilor”, a precizat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

ANIF își propune să reabiliteze priza de apă la râul Mureș și canalul de derivație, stația de pompare de bază, stația de repompare și clădirea energetică – în arealul comunei Fântânele. De asemenea, reabilitarea clădirii de dispecerat de la Valea Viilor și a canalelor de aducțiune și de distribuție, a construcțiilor hidrotehnice (sifoane, stăvilare, căderi de apă, podețe, deversoare) – în zona Șagu.

Certificatul de urbanism este necesar pentru întocmirea Documentației Tehnice, în vederea obținerii Autorizației de Construire.

 


Scrie un comentariu

trimite