Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un milion de euro de la Comisia Europeană pentru Aeroportul Arad; ce companii pot beneficia de schema de sprijin

Aeroportul Arad va primi un milion de euro de la Comisia Europeană. Anunţul a fost făcut în această seară de europarlamentarul arădean Gheorghe Falcă, preşedintele PNL Arad.

Un milion de euro de la Comisia Europeană pentru Aeroportul Arad; ce companii pot beneficia de schema de sprijin
Comentează 0

„Aeroportul Internațional Arad are toate premisele dezvoltării în perioada următoare. Comisia Europeană a aprobat, marți, 5 aprilie, o schemă de ajutor pentru companiile aeriene care își încep activitatea pe aeroportul din Arad. Vorbim de un milion de euro, bani destinați sprijinirii companiilor aeriene care îşi încep activitatea pe aeroportul din Arad, în contextul pandemiei de coronavirus.

Schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar pentru măsuri de ajutor de stat. Această schemă de ajutor este una extrem de importantă, fiind o șansă pentru dezvoltarea Aeroportului Internațional Arad și atragerea de noi investitori. Potrivit schemei de sprijin, ajutorul va lua forma unor subvenţii directe de până la 600.000 de euro pe întreprindere. Măsura va fi deschisă tuturor companiilor aeriene interesate care îşi încep activitatea pe Aeroportul Arad, printr-o procedură deschisă şi transparentă.

Trebuie spus că această măsură vine să sprijine activitatea operatorilor aerieni și este un aport substanțial pentru redresarea economică a regiunii de Vest.

Prin această schemă de sprijin Aradul poate deveni un pol în Regiunea de Vest, vorbind despre deschiderea la infrastructură și logistică. Este un moment important pentru Arad și pentru zona de Vest”, a transmis Gheorghe Falcă.

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite