Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un elveţian s-a mutat în România, vezi ce părere şi-a făcut despre țara noastră

Un elveţian a luat hotărârea de a se muta în România după ce s-a îndrăgostit de o româncă într-o vacanţă în Italia.

Un elveţian s-a mutat în România, vezi ce părere şi-a făcut despre țara noastră
Comentează 1

”Ai înnebunit? Te duci într-o ţară în curs de dezvoltare plină de infractori?”, l-ar fi certat fiul său, însă bărbatul a decis să îşi urmeze inima.

”M-am îndrăgostit de o româncă”, spune bărbatul de 57 de ani, explicând că femeia este psiholog, iar din motivul că nu cunoaşte limba germană nu ar fi putut să se integreze pe piaţa muncii din Elveţia.

Daniel Walti a renunţat la funcţia de director de marketing al unui concern auto din Elveţia şi s-a mutat la Timişoara. A fost angajat rapid în departamentul IT al unui importator auto german.

El spune că este uşor să îţi găseşti de muncă în România dacă ştii câteva limbi străine şi că se simte totuşi că ţara a fost comunistă. Un lucru foarte uimitor pentru el este supunerea angajaţilor faţă de şefi, care trebuie să ceară aprobarea superiorului pentru orice.

A rămas însă uimit şi de lucrurile mai puţin bune care se întâmplă în ţară. “Dacă nu ai pe cineva care să înţeleagă cum funcţionează lucrurile, rişti să fii păcălit la fiecare pas”, spune el.

”În România, oamenii uită să emită facturi. Dacă nu ai tu grijă, rişti să te păcălească. Dacă nu dai şpagă medicului, nu eşti programat pentru operaţie. I s-a întâmplat unui prieten, care a fost operat abia după trei săptămâni de la un accident. A fost ţinut cu morfină până a dat şpaga”, adaugă elveţianul, care accentuează că ţara face totuşi progrese vizibile în combaterea corupţiei.

El nu regretă că a emigrat în România. “Calitatea vieţii mele este mult mai bună aici. Preţurile şi salariile sunt mici, astfel că pot să mănânci, să bei şi să ai oferte culturale la preţuri rezonabile. Un vin roşu se vinde aici la preţuri de nimic”, scrie portalul elveţian 20 Minuten. 

“Românii sunt oameni mult mai amabili şi mai darnici decât noi. La început, când nu ştiam română, mereu se găsea cineva să mă ajute să completez acte. Nu mă gândesc să mă intorc. Din Carpaţi până în Delta Dunării, România se numără printre ţările cu cele mai frumoase peisaje. Aici poţi să vezi urşi şi în acelaşi timp să schiezi. Singura condiţie este să nu ai aşteptări prea mari de la infrastructură”, a încheiat Daniel Walti.

Sursa gandul.info


Scrie un comentariu

trimite