Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un egal mult mai de apreciat decât cel de la Mioveni

Farul - UTA  0-0

Un egal mult mai de apreciat decât cel de la Mioveni
Comentează 0

Având în față o echipă Farul , cu un Hagi antrenor, normal ca această remiză, în meciul de ” șah” ca să-l parafrazez pe un prieten de pe Facebook, este mult mai sclipitoare decât cea sumbră obținută la Mioveni.

Mai bine-zis, Gyuszi Balint s-a apărat impecabil la ”șahurile” periculoase date de antrenorul Hagi, așa că remiza obținută împotriva unui ” rege” o putem considera mult mai valoroasă ca aspect, nu ca puncte , decât cea din etapa trecută.

UTA a avut pe eșichier ”piesele” tari bine așezate. Un portar sigur pe el, un alt căpitan care păstrează liniștea în ceea ce privește acest post la UTA. Patru ”turnuri” pe linia de fund, două mai mari , Erico și Mejdimorec și două mai mici, Vukcevic și Shlyakov. A avut doi ” cai” în fața ”turnurilor” , pe Batha și Passaglia , trei ” nebuni” , Roger, Ubbink și Miculescu, iar în față un ” pionaș”, zburdalinc el, dar fără prea mare folosință , Dangubic.

Astfel blindat, Gyuszi a remizat, fără nici un risc. Și , oarecum ,bine a făcut. Hagi, zic eu, a fost luat prin surprindere și nici introducerea armei secrete, Adrian Petre , nu i-a fost de folos.

Ar fi fost și mai strălucitoare această remiză dacă ...offff...ne întorceam de la Mioveni cu toate cele trei puncte puse în joc.

Semnalul de alarmă trebuie tras pentru completarea forței de atac. Ne așteaptă meciuri care trebuie câștigate, iar pentru a le câștiga trebuie ca UTA să marcheze, iar ca să marcheze trebuie să ai atacanți, iar pentru a avea atacanți, trebuie renunțat la unii și aduși alții mai valoroși.

Cum? Asta trio-ul ”conducerea clubului- antrenor- impresari ” trebuie să o rezolve

Clișeul ” Fotbalul se joacă pe goluri” rămâne valabil, pentru că fără goluri și doar cu remizele albe , punctele se adună mai greu și rămânem până la urmă cu alt clișeu în gând: ” Fotbalul se joacă pe puncte”.

Musai trebuie trei puncte cu FC Argeș sâmbăta viitoare!

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite