Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un deţinut din Buteni încarcerat la Arad a murit în condiţii suspecte; ce spun reprezentanţii Penitenciarului / UPDATE: Pentru ce infracţiuni a fost condamnat bărbatul

Un deţinut din Buteni încarcerat vineri la Penitenciarul Arad a murit la spital, după ce a fost transportat acolo de urgenţă duminică noaptea. Bărbatul avea 35 de ani şi potrivit g4media.ro, în urma investigațiilor medicale de specialitate s-a constatat că victima prezenta multiple urme de violență.

Un deţinut din Buteni încarcerat la Arad a murit în condiţii suspecte; ce spun reprezentanţii Penitenciarului / UPDATE: Pentru ce infracţiuni a fost condamnat bărbatul
Comentează 0

Update 1 Pentru ce infracţiuni a fost condamnat bărbatul

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad, care a anunţat vineri că a fost prins, bărbatul a fost condamnat pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. „Polițiștii Secției 9 Rurală Arad au depistat un bărbat de 35 de ani, din Buteni, pe numele căruia magistrații Judecătoriei Gurahonț au emis un mandat de executare a pedepsei închisorii pentru 2 ani, pentru săvîrșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere. Bărbatul a fost preluat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, în vederea încarcerării în Penitenciarul Arad”, se arăta în informarea de presă a IPJ Arad.


Potrivit aceleiaşi surse, s-a deschis un dosar penal loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, iar principalii suspecți sunt colegii de celulă.

Contactaţi telefonic, reprezentanţii Penitenciarului Arad susţin că a fost declanşată o anchetă, dar resping posibilitatea ca bărbatul să fi fost bătut de colegii de... cameră. „Este exclus. A stat la noi aproximativ 55 de ore, împreună cu alte trei persoane proaspăt venite, niciunul nefiind condamnat pentru infracţiuni cu violenţă”, ne-a declarat comisarul-şef de Poliţie Penitenciară Ionel Iovescu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Arad. Potrivit celor declarate de acesta, deţinutul a fost depus joi în Penitenciar, în jurul orelor 17-18, iar vineri a fost condus la cabinetul medical pentru că se simţea rău. „Duminică, la 2 noaptea a fost transportat la Urgenţe, a fost operat şi apoi a decedat. Vineri am vorbit personal cu el şi am observat că are o cicatrice deasupra uneia dintre sprâncene. L-am întrebat ce s-a întâmplat şi mi-a spus că s-a lovit la pădure. Înainte să fie încarcerat, lucra ca zilier în pădure sau în construcţii”, a ţinut să precizeze Iovescu.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite