Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un deputat din vestul ţării a fost trimis în judecată de către DNA

Un deputat din vestul ţării a fost trimis în judecată de către DNA
Comentează 0

Deputata Luminiţa Jivan din Caraş-Severin a fost trimisă în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie, urmând ca dosarul să fie judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Deputata este acuzată de către procurori că şi-ar fi folosit influenţa pentru a obţine mai multe contracte pentru un om de afaceri din Caraş-Severin de pe urma cărora ar fi obţinut şi aceasta mai multe foloase necuvenite. 

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie –Serviciul teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată a următorilor inculpați:JIVAN LUMINIŢA MARIA, la data faptelor deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene a unui partid politic, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de folosire a influenței ori autorității unei persoane care îndeplineşte o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite  (prev. de art.13 din Legea nr.78/2000). Persoană fizică, administrator de fapt al unei societăți comerciale, pentru complicitate la infracțiunea de folosire a influenței ori autorității unei persoane care îndeplineşte o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite  (prev. de art.13 din Legea nr.78/2000)”, se arată în comunicatul emis de DNA. 

Luminiţa Jivan a fost preşedintele PSD Caraş-Severin şi una dintre persoanele apropiate de fostul lider PSD, Liviu Dragnea. Aceasta a fost să dea declaraţii inclusiv în dosarul „Şpăgilor la vamă” în care sunt cercetaţi şi deputaţii arădeni Dorel Căprar şi Florin Tripa.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite