Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un adolescent afgan, prins în timp ce încerca să treacă fraudulos graniţa în Ungaria, a fost operat de urgenţă la Judeţean

Un adolescent afgan de 15 ani, care a plecat singur în lume, în căutarea unui trai mai bun, a fost operat de urgenţă la Spitalul Judeţean. Băiatul a fost prins de Poliţia de Frontieră de la Nădlac în timp ce încerca să treacă fraudulos graniţa în Ungaria, în încercarea de a ajunge probabil în Germania.

Un adolescent afgan, prins în timp ce încerca să treacă fraudulos graniţa în Ungaria, a fost operat de urgenţă la Judeţean
Comentează 0

Conform procedurilor, a fost predat Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad, fiind cazat într-unul dintre centrele instituţiei. Aici însă s-a constatat că are nevoie de intervenţia medicilor, având în vedere că avea o necroză în zona pelviană.

A fost dus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, unde a fost operat de dr. Constantin Bota, care potrivit reprezentanţilor DGASPC, s-a comportat exemplar. „Transmitem aprecierile și mulțumirile noastre medicului specialist de chirurgie pediatrică, Constantin Bota și echipei sale de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad pentru profesionalismul și promptitudinea de care au dat dovadă. Qasim este un refugiat afgan, găzduit temporar în unul din centrele din subordinea Dgaspc Arad și care la sosirea în centrul nostru prezenta o necroză în zona pelviană, necesitând o intervenție de urgență. Dedicarea pentru îngrijirea pacientului și empatia de care a dat dovadă medicul arădean față de situația dificilă în care se găsește tânărul transfug,  inclusiv în etapa postoperatorie, merită întreaga noastră recunoștință.

Qasim este acum în afara oricărui pericol și va fi externat, cel mai probabil, la finalul acestei săptămâni”, au scris pe Facebook reprezentanţii DGASPC.

Conform celor declarate de Diana Vogel, purtătorul de cuvânt al instituţiei, când a fost prins, Qasim nu era însoţit de niciun membru al familiei. „Tânărul de 15 ani este solicitant de azil internaţional. E reprezentat legal de DGASPC Giurgiu, de unde a plecat atunci când a decis să treacă frontiera. După ce a fost prins a fost cazat într-unul dintre centrele noastre, înainte de a fi trimis la Giurgiu”, a precizat Diana Vogel.

Sursa foto: Facebook DGASPC Arad

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite