Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum se deghizau poliţiştii din Arad pentru a avea grijă de cultura lor de cannabis, până să fie prinşi în flagrant

Poliţiştii din Arad acuzaţi de trafic de droguri au supravegheat cultura de cannabis cu ajutorul unei drone, deplasarea la locul de cultivare fiind făcut-o, de obicei, noaptea ca să nu fie descoperiţi, potrivit DIICOT.

Cum se deghizau poliţiştii din Arad pentru a avea grijă de cultura lor de cannabis, până să fie prinşi în flagrant
Comentează 0

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada iunie – septembrie 2017, inculpaţii au cultivat droguri de risc (18 plante de cannabis, în diverse stadii de evoluţie), fără drept, pe raza localităţii Iratoşu („La Sălcii”), judeţul Arad, în scop de comercializare. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat că, pentru supravegherea culturii, inculpaţii au achiziţionat o dronă în valoare de 5.900 lei, iar deplasarea în teren se realiza, de regulă, pe timpul nopţii pentru conspirativitate şi clandestinitate folosindu-se cagule. În momentul realizării flagrantului, inculpaţii Cosma Flavius Cosmin şi Meruţa Sergiu Flavius au încercat să-şi asigure scăparea, fapt ce a impus intervenţia organelor de poliţie judiciară şi folosirea armamentului din dotare”, se arată într-un comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Flavius Cosmin Cosma, Boby Nicu Babota, ambii poliţişti în cadrul Poliţiei Municipiului Arad şi Sergiu Flavius Mereuţă, au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, în formă agravată. După prezentarea celor trei în faţa instanţei, Tribunalul Arad a dispus, duminică, arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpaţilor Flavius Cosmin Cosma şi Sergiu Flavius Mereuţă, iar pentru Boby Nicu Babota, măsura arestului la domiciliu.

Toate acestea după ce procurorii DIICOT Arad au efectuat un flagrant, în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-o pădure aflată în apropierea comunei Iratoşu, unde exista o cultură clandestină de cannabis. Unul dintre poliţişti şi amicul său au fost prinşi în flagrant în timp ce se pregăteau să recolteze din cultura de cannabis, iar celălalt om al legii a fost ridicat de procurorii DIICOT de acasă.

Sursa gandul.info


Scrie un comentariu

trimite