Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ultima zi a evenimentelor dedicate împlinirii a 100 de ani de la înfiinţarea Corului ,,Armonia” al Catedralei Vechi din Arad

Duminică, 26 mai 2019, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a săvârşit Sfânta Liturghie în Catedrala Veche din Arad, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi. La finalul Sfintei Liturghii s-a săvârșit slujba Parastasului pentru dirijorii și membrii corului care au activat de-a lungul timpului.

Ultima zi a evenimentelor dedicate împlinirii a 100 de ani de la înfiinţarea Corului ,,Armonia” al Catedralei Vechi din Arad
Comentează 0

Răspunsurile liturgice au fost date de către Corul „Armonia” al Catedralei Vechi, dirijat de către Prof. Ovidiu Boar.

În seara aceleași zile, începând cu ora 19.00. s-a desfășurat partea a doua a festivalului de muzică corală și religioasă dedicat împlinirii a 100 de ani de la înființarea Corului „Armonia”, la Sala Palatului Cultural din Arad, prezentarea fiind făcută de către Pr. Flavius Petcuț, Protopop al Aradului și preot slujitor al Catedralei Vechi.

Recital coral

Ultima parte a manifestărilor a cuprins un amplu recital coral reunind următoarele coruri: Corul „Armonia” al Catedralei Vechi, dirijat de către Prof. Ovidiu Boar, Corul Catedralei Arhiepiscopale „Sfânta Treime” din Arad, dirijat de către Diac. Prof. Laviniu Morariu și Corala „Ave Musica” a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, dirijată de către Conf. Univ. Dr. Ciprian Para.

Seria de evenimente bisericești și culturale este consacrată cinstirii memoriei înaintașilor, a evidențierii aportului Corului „Armonia”, precum și a Catedralei Vechi la promovarea vieții bisericești, naționale și culturale a românilor ortodocși din această parte de țară.

Manifestările au fost susținute și prin contribuția Centrului Municipal de Cultură Arad.

Protos. dr. Nicolae M. Tang

 

Galerie foto (16)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite