Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

1000 de arădeni la Weekend de Film – Cinematograful Arta

1000 de arădeni la Weekend de Film – Cinematograful Arta
Comentează 0

Peste 1000 de arădeni au participat în perioada 18-20 septembrie la maratonul de proiecții de film organizat de Centrul Municipal de Cultură, 111 film și Asociația Film ETC. Au fost proiectate un număr de 9 filme -2 filme vineri, 3 sâmbătă și 4 duminică. Proiecția de film care a adus cel mai numeros public, peste 250 de persoane, este „Aferim“, în regia lui Radu Jude, unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice românești din ultimii ani.

Proiectul Week-end de film a fost creionat în mod special pentru cinematograful Arta din Arad, ca parte a strategiei Centrului Municipal de Cultură Arad de revitalizare a programării și educației cinematografice în Arad.

Locuitorii Aradului au dovedit că sunt extrem de deschiși și doritori de a participa la evenimente culturale variante și că au un interes specific pentru evenimentele cinematografice, fapt certificat și de recentul sondaj privind practicile culturale ale arădenilor.

Proiectul a fost dedicat pasionaților de film și nu numai și a avut ca principal obiectiv instalarea Cinematografului Arta ca un nou spațiu cultural pe harta arădenilor și în practicile lor de participare culturală.

Programul “Weekend de Film – Cinematograful Arta” a fost  propus de programatorul și criticul de film Mihai Chirilov, director artistic al Festivalului Internațional de Film Transilvania și al Festivalul Making Waves de film românesc din New York.

Următorul eveniment cinematografic găzduit de cinematograful Arad va fi fARAD- Festivalul de film documentar, care va avea loc în perioada 15-18 octombrie.

C. P.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite