Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ultima etapă a Campionatului Național de Drag Racing 2022 a avut loc pe Aeroportul din Arad

Ultima etapă a Campionatului Național de Drag Racing 2022 a avut loc pe Aeroportul din Arad
Comentează 0

Ultima etapă din cadrul Campionatul Național de Drag Racing 2022 a avut loc la Arad, pe aeroportul cu același nume, în perioada 29-30 octombrie.

”Astăzi, pe Aeroportul din Arad, este organizată ultima etapă din Campionatul Național de Drag Racing, organizată împreună cu Federația Română de Automobilism și cea de Motociclism. Avem 130 de piloți la start, atât la moto cât și la auto și avem de asemenea mulți invitați din afara țării. Concret, avem 9 mașini din Germania, 5 mașini din Polonia și restul mașinilor venite din Bosnia, Croația și Bulgaria.

Piloții sosiți din străinătate au vrut să cunoască aderența pistei de la Arad și s-a văzut și de această dată că avem o pistă foarte aderentă și ne-au promis că începând de anul viitor o să vină cu mult mai mulți. Nivelul Drag Racing-ului crește exponențial de la an la an, avem mașini foarte multe cu timpi de la 11 secunde în jos și începem să înregistră recorduri mondiale.

Este foarte important pentru România, având în vedere că noi organizăm întrecerile pe o pistă de aeroport și nu pe piste dedicate pentru Drag Racing și suntem mândri că ne putem ridica la nivelul țărilor care organizează concursuri pe piste speciale pentru Drag Racing. Și sperăm ca undeva în martie, aprilie să dăm startul Campionatului 2023”, a precizat în încheiere Bogdan Niculescu, organizatorul și, totodată, președintele Comisiei Naționale de Drag Racing.

 

Vasile Zărandan

 

Galerie foto (108)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite