Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Victorie în deplasare, după cinci egaluri: FC U Craiova 1948 – UTA 2-3 (FOTO)

La mai bine de două luni de la ultima victorie obţinută în Superliga, UTA câştigă cu 3-2 partida disputată astăzi pe Stadionul Ion Oblemenco din Bănie, în compania Craiovei lui Mititelu. Asta, în condiţiile în care Bătrâna Doamnă reuşise în ultimele cinci partide anterioare să obţină doar rezultate de egalitate.

În urma partidei de astăzi, UTA părăseşte zona locurilor direct retrogradabile, urcând provizoriu pe locul al XII-lea, cu 15 puncte, în timp ce U Craiova 1948 cade pe poziţia a XIII-a. Ceea ce este însă îmbucurător este însă că jocul UTA-ei se îmbunătăţeşte, ceea ce de altfel a început să se vadă şi în partidele anterioare, iar acest lucru a putut fi concretizat.

Victorie în deplasare, după cinci egaluri: FC U Craiova 1948 – UTA 2-3 (FOTO)
Comentează 0

După o primă repriză în care gazdele au încercat să ţină mai mult de minge şi în prima parte chiar au reuşit, UTA intră la cabine cu un avantaj de 2-1, în condiţiile în care a avut mai multe ocazii.

Dacă cei care aveau să aibă prima ocazie sunt juveţii, care prin Buta expediază, în minutul 10, din afara careului, un şut pe poarta lui Iacob, elevii lui Mircea Rednic aveau să se apropie mult mai periculos de buturile adverse şi aveau să rateze deschiderea scorului prin Ofosu (minutul 18), Fabry (minutul 19), Freitas (minutul 21) şi din nou Fabry (minutul 27), care loveşte bara. Golu avea să vină însă în poarta arădeană, în minutul 29. Chiţu este uitat singur în careu de fundaşii Bătrânei Doamne şi înscrie din şase metri cu capul, reluând o centrare primită din stânga de la Bahassa. Nu trec trei minute şi UTA este din nou aproape de gol, dar şutul expediat de Fabry din şase metri este respins în corner. În minutul 35, Gurău îl faultează în careu pe Freitas, centralul se consultă cu colegii săi din Camera VAR şi dictează penalty pentru Bătrâna Doamnă. Lovitura este executată în minutul 37 de Fabry, care transformă fără emoţii. În minutul 41 este rândul lui Ofosu să introducă mingea în plasă, acesta reuşind o execuţie de kinogramă, reluând o centrare venită de la Micovschi. Până la pauză, ar mai fi de remarcat faza din minutul 45+7, când juveţii lui Mititelu cer lovitură de pedeapsă, sub pretextul că mingea l-ar fi lovit pe Căpuşă în mână. Arbitrii sunt însă de altă părere.

UTA este egalată, dar revine ca o echipă mare

Repriza secundă s-a desfăşurat cam pe aceleaşi coordonate. UTA a avut ocazii prin Fabry (minutul 46), Cr. Mihai (minutul 50), craiovenii au avut şi ei ocaziile lor, prin Achim (de două ori în minutul 52), Bahassa (minutul 54) şi tot ei aveau să înscrie primii, în minutul 60, când utistul Mihai îi pasează decisiv lui Van Durmen, care înscrie din şase metri. UTA reacţionează ca o echipă mare şi în minutul 64 preia din nou conducerea pe tabelă. Asta, în condiţiile în care fostul rapidist Claudiu Micovschi pare să-şi fi găsit locul potrivit pentru a arăta ce ştie şi marchează fără emoţii din şase metri, după o pasă primită de la Luckassen, care a driblat tot în careul oltenilor. Până la final, ar mai fi de remarcat ocazia lui Blănuţă (minutul 81) şi cea a lui Sidibe (minutul 90+3), echipa lui Mititelu alergând disperată după egalare.

Echipele trimise pe teren

Dar în cele ce urmează, să vă prezentăm echipele trimise pe teren de cei doi principali, Giovanni Costantino, respectiv Mircea Rednic.

FC U Craiova 1948: Gurău – Negru (Mascarenhas), Compagnucci, Henriques, Padula – Achim (Asamoah), G. Buta (Blănuţă) – Van Durmen, J. Ibrahim (Sidibe), Bahassa (Blidar) – Chițu. Pe bancă: R. Popa – Mascarenhas, Sidibe, D. Albu, Asamoah, Vl. Pop, Blidar, Blănuță, Al. Iordache.

UTA: Fl. Iacob – Căpușă, Stolnik, Conte, Abeid – C. Mihai, Freitas – Micovschi (Rodrigues), Fabry (R. Pop), Ofosu (Stahl) – Luckassen (Cooper). Pe bancă: Kucher – Benga, Rodrigues, Stahl, R. Pop, Stanciu, Cooper, Dumitrașcu, Marku.

Partida a fost condusă la centru de Marian Barbu, ajutat la cele două tuşe de George Neacșu și Adrian Vornicu, arbitru de rezervă fiind Lucian Rusandu, în timp ce în Camera VAR s-au aflat Ionuț Coza și Ferencz Tunyogi. În ceea ce-i priveşte pe observatori, aceştia au fost Marian Salomir (FRF) şi Marian Bucurescu (LPF).

Sursa foto: Facebook UTA Arad

Galerie foto (6)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite