Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Tribunalul își deschide porțile pentru toți arădenii

Palatul Justiției va putea fi vizitat, vineri, de către orice persoană interesată de felul în care decurge actul de justiție.

Tribunalul își deschide porțile pentru toți arădenii
Comentează 1

Conform unui comunicat remis de Tribunalul Arad, reprezentanţii mass-media, justiţiabilii, elevii şi studenţii care doresc să urmeze cariera de magistrat, precum şi orice persoană interesată, sunt invitaţi să participe la manifestarea ”Porţi Deschise”, organizată în Palatul Justiției.

Evenimentul are loc vineri, începând cu ora 09,00, de Ziua Europeană a Justiţiei Civile. Vizitatorii vor fi așteptați în Sala Festivă a Tribunalului Arad.

”În cadrul acestor manifestări, participanţii vor avea ocazia să afle ce se ascunde în spatele sălilor de judecată şi a muncii cu legea, circuitul unui dosar, precum şi etapele procesuale până la soluţionarea unei cauze”, precizează comunicatul.

În baza acordului de parteneriat încheiat între Tribunalul Arad şi Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta”, începând cu ora 09,00, un grup de elevi din clasa a XI – a „F” va simula un proces civil, în sala de judecată 2, situată la parter.

”Această manifestare are ca scop aprofundarea cunoştinţelor cetăţenilor despre modul de funcţionare a justiţiei  şi stabilirea unor relaţii de încredere între cei care  înfăptuiesc justiţia şi justiţiabili”, se mai arată în comunicat.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite