Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

CONFLICT între tribunalele din Arad și Timiș. Instanțele refuză cazul Tender

Tribunalul Arad a decis, astăzi, să nu judece cazul lui Ovidiu Tender, care a depus o contestație la executarea pedepsei de 12 ani şi 7 luni de închisoare pentru evaziune fiscala şi spălare de bani.

CONFLICT între tribunalele din Arad și Timiș. Instanțele refuză cazul Tender
Comentează 0

Instanța arădeană, unde a fost înregistrat dosarul la data de 15 septembrie, a decis să-și decline competența teritorială de soluționare în favoarea Tribunalului Timiș.

Dosarul a ajuns însă la Arad tocmai de la Tribunalul Timiș, unde fusese înregistrat inițial, la 2 iulie. Și judecătorii timișeni au decis, în vară, să-și decline competența.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Arad, Diana Dărăban, a decarat, pentru ARQ, că în acest caz s-a constatat ”un conflict negativ” între instanțe, care va fi tranșat de Curtea de Apel Timișoara.

”S-a constatat un conflict negativ de competență între cele două tribunale, astfel încât, potrivit Codului de procedură penală, instanța Tribunalului Arad a sesizat Curtea de Apel Timișoara, care va stabili ce instanță va judeca acest dosar”, a precizat Dărăban.

Omul de afaceri Ovidiu Tender a fost condamnat definitiv, dar face tot ce poate să scape de închisoare, apelând la soluția contestării executării pedepsei. 

Ovidiu Tender şi Marian Iancu au fost trimişi în judecată în 2006, rechizitoriul fiind întocmit de fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, arestată ulterior pentru corupţie. Tender şi Iancu au fost acuzaţi că au preluat ilegal controlul companiei Carom SA Oneşti şi au prejudiciat-o cu 140 de milioane de lei, sumă stabilită la nivelul anului 2003. 
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite