Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Trenurile au întârzieri de zeci de minute din cauza vremii. O garnitură e blocată în nămeţi în Călăraşi

Vremea rea pune probleme şi celor de la CFR Călători. Trenurile au întârzieri de zeci de minute din cauză că se circulă în condiţii de iarnă. O garnitură interregio a rămas blocată mai multe ore în dreptul localităţii Dragoş Vodă, din judeţul Călăraşi, pasagerii fiind nevoiţi să stea în frig, întrucât în tren nu funcţionează sistemul de încălzire.

Trenurile au întârzieri de zeci de minute din cauza vremii. O garnitură e blocată în nămeţi în Călăraşi
Comentează 0

Sute de pasageri au rămas blocaţi în trenul interregio Arad - Constanţa, care s-a înzăpezit la Dragoş Vodă. Dincolo de faptul că oamenii stau în frig, în vagoane a intrat zăpadă, deoarece uşile nu se închid.

Potrivit Companiei Naționale de Cai Ferate "CFR" SA, toate magistralele feroviansă cirre erau deschise luni dimineață, însă circulația se desfăşura  în condiții de vânt puternic și ninsori abundente, în special în partea de sud și sud-est a țării.

"Operatorii feroviari vor circula în continuare cu un număr redus de garnituri pe anumite segmente feroviare locale, astfel încât sa permitem intevenția cu pluguri pentru deszăpezire, călătorii fiind preluați de trenurile menținute în circulație, pe secție feroviară respectivă", se arată în comunicat.

În prezent se acționează cu pluguri pentru deszăpezire pe sectoarele Videle — Giurgiu, Urziceni — Chitila, Brănești — Lehliu, Urziceni — Slobozia Veche, Călărași Sud — Fetești, Fetești — Țăndărei, Medgidia — Tulcea, iar pe segmentul Barboți — Făurei — Buzău circulația trenurilor este posibilă doar cu plugul antemergător, din cauza viscolului.

Un tren interregio care circula pe ruta Constanța - Iași "va ajunge la destinație cu o întârziere mai mare", au anunţat reprezentanţii CFR, deoarece pantograful a fost rupt în cursul nopții din cauza rafalelor puternice de vânt, fiind necesară dublarea locomotivei pentru continuarea călătoriei.

Compania de transport feroviar recomandă călătorilor să se intereseze din timp despre modificările care se vor opera în graficul acestei zile, aceste măsuri fiind impuse de evoluția vremii și necesar a fi adoptate pentru a menține secțiile feroviare operabile.

Pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web din gările București Nord, Brașov, Craiova și Timișoara care indica ora de sosire și de plecare a trenurilor, precum și programul 'trenul meu', care oferă informații în timp real cu privire la localizarea trenurilor înscrise în circulație.

În funcție de evoluția vremii, CFR SA va analiza și va lua măsuri de restricționare a circulației trenurilor de călători și de marfă pe segmentele unde condițiile meteo pot crea probleme în trafic, astfel încât să evităm blocarea acestora pe secțiile de cale ferată.

Sursa romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite