Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Trei sportivi arădeni pregătiți de Sebastian Rus, la loturile naționale de judo: Raul Gaman, Ana-Maria Tuduce și Carolina Szabo

Există sportivi valoroși în Arad și în afară de fotbaliștii. Trei judoka pregătiți de Sebastian Rus, antrenorul de la CS Unirea Sântana, au fost convocați la loturile naționale U 18 ca urmare a rezultatelor obținute la Campionatul Național U 16, desfășurat în 12-15 noiembrie la Poiana Brașov. Este vorba despre Ana-Maria Tuduce, care a luat medalia de aur la cat. 57 kg; Raul Gaman, care a luat medalia de argint la categoria 81 kg, și Carolina Szabo care a fost medaliată la rândul său cu argint.

Trei sportivi arădeni pregătiți de Sebastian Rus, la loturile naționale de judo: Raul Gaman, Ana-Maria Tuduce și Carolina Szabo
Comentează 0

Cei trei se pregătesc acum la Centrul Olimpic; Raul Gaman la Pitești, iar fetele sunt în cantonament la Poiana Brașov. „Atât Raul Gaman, cât și Ana-Maria Tuduce au fost doi ani consecutivi în finala Campionatului Național. Raul a luat anul trecut aur, anul acesta argint, iar Ana-Maria două medalii de aur. Până acum CS Unirea Sântana nu a mai avut sportivi la loturile naționale, cei doi fiind primii sportivi legitimați aici care au fost convocați”, a declarat Sebastian Rus.

„I-am pregătit să-și împlinească primul vis”

Dincolo de faptul că sunt sportivi de performanță, trebuie spus că Ana-Maria Tuduce este elevă în clasa a VIII-a la Sâmbăteni, iar Raul Gaman învață la una dintre cele mai prestigioase școli din municipiu, Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”, iar acum sistemul de predare on-line pare să le fie de mare ajutor, deoarece le permite să facă și sport de performanță alături de colegii de la loturile naționale, cât și să țină pasul cu școala. „Visul fiecărui sportiv pe care îl pregătesc este să ajungă la loturile naționale ale României. Așa sunt învățați de mici, să muncească, să obțină medalii, să aibă posibilitatea să crească. Pot să spun că i-am pregătit să-și împlinească primul vis. E un pas în față și pentru mine, și pentru ei. Au parte de experiențe noi, sportivi de calitate cu care se antrenează. Un sportiv care ajunge la lotul național este ajutat enorm. Acolo trebuie să fi tot timpul în vârf. Având în vedere că ei sunt și mai mici, e o experiență foarte bună”, a mai spus antrenorul.

Sebastian Rus a ținut să menționeze că după sărbători, când se vor întoarce de la lot, tinerii judoka vor începe pregătirile pentru Campionatele Naționale de anul viitor. În încheiere aș vrea să mulțumim pentru sprijinul acordat Primăriei Sântana, domnului primar Daniel Tomuța și sponsorilor: HAI Aluminium, Merpano SRL, Schuelzagra și Agrodep, a încheiat Sebastian Rus.

 

 

 

 

Galerie foto (5)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite