Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Trei povești celebre de la mesele de ruletă

Trei povești celebre de la mesele de ruletă
Comentează 0

 Supranumită ,,Regina jocurilor de noroc’’, ruleta este unul din jocurile ce nu lipsesc din oferta niciunui cazino care se respectă, fie el unul tradițional, precum cele din Las Vegas, Monte Carlo, Macao, Atlantic City, San Jose, Londra și alte mari orașe ale lumii, fie el unul ce își desfășoară activitatea pe internet. În ultimii ani, numărul celor care aleg să joace la ruleta online este în creștere, iar situația se datorează, printre altele, apariției studiourilor de Live Cazino ce permit clienților să joace la mese live, cu dealeri reali, dar și inventivității de care dau dovadă operatorii online - să amintim doar noua Ruletă Lightning care, la fiecare învârtire, selectează aleatoriu câteva numere ce aduc norocoșilor ce au mizat pe ele (în runda respectivă) câștiguri mai mari de zeci sau chiar sute de ori. Și fiindcă vorbim despre câștiguri mari la ruletă, iată câteva din cele mai cunoscute povești de acest gen înregistrate din secolul 18 (cel în care a fost inventată ruleta) încoace.

 1873, Joseph Jagger, 375.000 $

 Muncitor în sectorul mecanic al unei fabrici, prin urmare deloc străin de modul de funcționare al unei mese de ruletă, Joseph Jagger s-a hotărât într-o bună zi să meargă la un cazino din Monte Carlo, acolo unde a plătit câțiva dintre angajații localului pentru a-i nota cu atenție numerele câștigătoare la toate mesele de joc, timp de mai multe săptămâni. La verificarea rezultatelor, Joseph a putut constata cu ușurință că una dintre rulete oferea destul de des câștiguri pe numerele 7, 8, 9, 17, 18, 19, 22, 28 și 29, lucru ce nu ar trebui să se întâmple în cazul unei rulete perfect funcționale. Grație informațiilor culese (contra cost), Jagger a petrecut următoarele zile jucând la ruleta cu pricina, iar câștigurile au fost pe măsură - mai mult de 375.000 de dolari, ceea ce în zilele noastre echivalează cu câteva milioane de dolari. Povestea a luat sfârșit în momentul în care proprietarii cazinoului și-au dat seama ce se întâmplă și au înlocuit masa defectă. Pentru Joseph nu a contat acest lucru, deoarece a putut păstra câștigurile, a renunțat la slujba sa, a investit în propria afacere și nu a mai călcat niciodată într-un cazino.

 2008, Mike Ashley, 820.000 lire sterline (aproximativ 1 milion de dolari) 

 Departe de a fi un om de rând, Mike Ashley era în 2008 un puternic om de afaceri din Marea Britanie, printre altele fiind și patronul clubului de fotbal Newcastle United. Fără a fi fost mânat de nevoia de bani, Ashley a mers într-un cazino privat din Mayfair și a mizat în total 480.000 de lire sterline pe numărul 17 și vecinii săi (pariu complet pe 17, în termeni de specialitate), dar și pe alte pariuri - prima jumătate, coloana din mijloc, negru și impar. Cei prezenți au precizat faptul că Ashley părea că știe exact ceea ce face, iar rezultatul rundei de joc i-a dat dreptate, bila ruletei oprindu-se fix pe numărul 17. Câștig total 1.300.000 lire, din care 820.000 profit.

 1963, Sean Connery, 27.000 $

 Numărul 17, cel ales de eroul celei de-a doua povestiri, este cunoscut drept ,,Numărul lui Bond’’ în rândul pasionaților de ruletă, grație șarmantului actor britanic Sean Connery, pentru mulți cinefili cel mai fermecător James Bond din toate timpurile. Acesta a mers în 1963 la un cazino din Saint Vincent (Italia) și a pariat de mai multe ori pe același număr al ruletei, 17, strategie ce i-a adus în buzunare un câștig de peste 27.000 de dolari. Suma câștigată nu este una impresionantă, însă celebritatea lui Sean Connery, împreună cu faptul că bila ruletei s-a oprit de multe ori pe numărul jucat au făcut că povestea să fie una demnă de menționat.