Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Trei ani de la semnarea acordului pentru drumul expres Arad-Oradea; cum a evoluat proiectul

S-au împlinit trei ani de când reprezentanţii consiliilor judeţene Arad şi Bihor şi ai primăriilor Arad şi Oradea au semnat acordul pentru realizarea drumului expres Arad-Oradea. Proiectul evaluat iniţial la un miliard de euro a ajuns să coste 2,2 miliarde de euro.

Trei ani de la semnarea acordului pentru drumul expres Arad-Oradea; cum a evoluat proiectul
Comentează 0

„Cu exact trei ani în urmă am semnat, cu Ilie Bolojan, Călin Bibarț și Florin Birta, acordul prin care consiliile județene Arad și Bihor, respectiv primăriile Arad și Oradea, se asociau în vederea achiziționării în comun a serviciilor de actualizare a studiului de fezabilitate al drumului expres Arad-Oradea.

Atunci discutam despre un obiectiv de un miliard de euro!

Astăzi, după trei ani, am ajuns în faza în care avem proiectul tehnic, avizele de la Guvern, și pregătim licitațiile pentru începerea efectivă a lucrărilor!

Valoarea proiectului a ajuns, în acest moment, la 2,2 miliarde de euro, iar lungimea efectivă a drumului, cu racordul la toate căile de acces, la peste 130 km.

Vom aborda șantierul pe trei segmente, pentru a putea avansa mai rapid.

Si încă ceva: drumul expres Arad-Oradea se va conecta la rețeaua ungară de drumuri expres, care scurtează distanța până la Budapesta!

Le mulțumesc tuturor colaboratorilor cu care construim împreună acest proiect revoluționar în administrația publică din România!”, a scris pe Facebook Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Sursa foto: Facebook Iustin Cionca

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite