Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Transport ecologic în municipiu: a fost semnat contractul pentru achiziţionarea a zece autobuze electrice

La Primărie s-a semnat, astăzi, contractul pentru achiziţionarea a zece autobuze electrice. Este vorba despre cinci autobuze cu o capacitate de 89 de călători şi cinci cu o capacitate de 60 de călători. Valoarea contractului este de 24.353.350 lei (TVA inclus).

Transport ecologic în municipiu: a fost semnat contractul pentru achiziţionarea a zece autobuze electrice
Comentează 0

„Sunt autobuze 100% electrice, cu o autonomie de la încărcare de 250 de kilometri, cele mari, şi 240 de kilometri, cele mai mici. Autobuzele vor avea o durată de funcţionare de 15 ani, iar durata contractului este de un an şi jumătate. Primele vor fi livrate după un an”, a declarat primarul Călin Bibarţ, care a ţinut să menţioneze că societatea care le furnizează, Anadolu Automobil Rom, a livrat acest tipi de autobuze şi pentru oraşe ca Turda, Sibiu, Galaţi şi Dej. În continuare, a ţinut să menţioneze că Primăria va finanţa Compania de Transport Public pentru realizarea staţiilor de încărcare. Este vorba despre o stație de încărcare lentă, cu zece module, care va fi amplasată în curtea CTP, unde încărcarea se va face pe timpul nopții.  Alte două stații de încărcare rapidă, vor fi amplasate la capetele de linie. „Ne dorim să vină cât mai repede. Vor circula pe traseul Vlaicu-Victoriei-Şaguna peste pod şi Mureşel. Înainte le vom folosi însă pe alte trasee din Arad, le vom face rodajul”, a mai sus primarul.

Cornel Poteca, reprezentantul Anadolu Automobil Rom, susţine că societatea are o experienţă de 20 de ani, iar de trei ani este lider de piaţă în România pentru vânzarea de automobile electrice.

Cele zece autobuze electrice sunt achiziţionate de municipalitate în cadrul unuia dintre cele mai mari proiecte cu fonduri europene demarate în România, pe vremea Administraţiei Falcă. Este vorba despre o investiţie în valoare peste 49 milioane de euro, care va consta în amenajarea unui nou traseu de transport public de călători ce va asigura legătura între zona UTA și strada Ștefan Cel Mare. Proiectul presupune construirea unui nou pod peste Mureş, achiziţionarea a zece autobuze electrice, construirea  a două  stații de alimentare pentru autobuzele electrice, construirea și modernizarea a 23 de staţii de transport public de călători şi nu în ultimul rând amenajarea unor piste pentru biciclete.

Galerie foto (10)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite