Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Tragedia de autobuz din Italia, bilanț provizoriu: Cel puțin 21 de morți și 18 răniți. MAE: Nu sunt informații că printre victime ar fi români

Cel puţin 21 de oameni au murit şi 18 sunt răniți în urma tragediei rutiere produse marți seară în Italia, după ce un autobuz plin a căzut de pe o pasarelă peste calea ferată, în apropiere de Veneţia. Ministerul român al Afacerilor Externe a comunicat că până la această oră nu există informații despre cetățeni români aflați în vehicul. Atenție, urmează infirmații și imagini cu puternic impact emoțional.

Tragedia de autobuz din Italia, bilanț provizoriu: Cel puțin 21 de morți și 18 răniți. MAE: Nu sunt informații că printre victime ar fi români
Comentează 1

Trei ucraineni, un croat, un german şi un francez se numără printre răniţi, scrie France-Presse, citând un purtător de cuvânt al municipalităţii.

În acest moment, bilanţul rămâne de 21 de morţi şi 18 răniţi, în marea lor majoritate cetăţeni străini de diferite naţionalităţi. Patru minori sunt spitalizaţi, doi tineri de 16 ani şi doi copii, potrivit News.ro.

TEMEREA AUTORITĂȚILOR ESTE CĂ BILANȚUL VICTIMELOR VA FI MAI MARE

''A existat un zvon că autobuzul a luat foc, dar a fost doar un început de incendiu care a fost imediat stins. A fost un autobuz electric care s-a prăbuşit de la 10 metri şi nu cred că a lovit cablurile de înaltă tensiune, ci s-a prăbuşit pe drumul de legătură Carbonifera, care se conectează direct la sistemul de autostrăzi din Veneto'', a fost declarat consilierul pentru drumuri al municipalităţii din Veneţia, Renato Boraso, pentru Sky Tg24.

Autoritățile speră ca în această dimineață, pe lumină, să obțină mai multe informații despre dinamica accidentului. În linii mari, vehiculul a ieşit de pe carosabil pe pasajul suprateran Vempa, a rupt parapetul de protecţie şi a plonajt în gol în apropierea căii ferate, după un zbor de aproximativ treizeci de metri.

Temerea salvatorilor este că în autobuz se aflau mai mulţi pasageri decât cei declaraţi şi nu este exclus nici ca, atunci când vehiculul a distrus bariera de protecţie, să fi trecut peste cineva. Prin urmare, numai după ce vehiculul va fi îndepărtat, se va putea exclude prezenţa altor victime sau răniţi, potrivit Sky Tg24. 

Imagine

Autobuzul a căzut de la o înălțime de 10 metri și a luat foc la impactul cu solul, informează Il Messaggero. Accidentul s-a produs într-o zonă de pe via dell’Elettricità, autobuzul a ieșit de pe șosea, a distrus parapetul, căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată, după care a luat foc, scrie Rotalianul. Unele dintre primele victime recuperate se pare că au murit arse. Printre morți se numără și doi copii. Echipele de intervenție depun eforturi contra cronometru pentru a salva alți pasageri, care sunt prinși în partea de mijloc a autobuzului.

Potrivit Corriere del Veneto, autobuzul, care funcţiona cu metan, era încărcat cu turişti, iar la bord se afla un grup de ucraineni.

Citește continuarea pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite