Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Tradiții culinare de Revelion pentru un an nou norocos

Tradiții culinare de Revelion pentru un an nou norocos
Comentează 0

Pentru crearea unui meniu norocos în noaptea de Revelion e bine să includem alimente precum: struguri, pește, carne de porc și leguminoase. Tradiţia spune că peştele nu trebuie să lipsească din meniul petrecerii dintre ani. Ar avea darul de a aduce noroc şi bunăstare în case.

Printre alimentele norocoase din noaptea de Revelion se numără și leguminoasele (fasole, linte, mazăre, soia, năut). Sunt pline de nutrienți și au puține calorii, iar cu puțina inspirație.

Obiceiul de a se mânca 12 boabe de struguri la miezul nopții de Revelion este preluat de la spanioli. Fiecare reprezintă o lună din anul ce urmează. În funcție de cât de dulce este, așa va fi și luna respectivă: mai bună sau mai dificilă.

Prezența porcului pe masa de Revelion înseamnă prosperitate. Preparatele din carne de porc sunt numeroase, însă friptura pare a fi favorita românilor.

Alte produse culinare care aduc noroc dacă sunt consumate la cumpăna dintre ani sunt tortul sau prăjiturelele în formă circulară, care simbolizează veșnicia.

 

Sursa: digi24.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite