Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

TOUCH ME NOT - Politicile Corpului: Proiecție eveniment și dezbatere

Luna martie aduce și o serie de invitați speciali, care vor fi prezenți la „Arta“ la începutul acestei  luni. Unul dintre cele mai așteptate filme ale acestui an va avea parte de o proiecție specială în prezența echipei. De altfel, publicul arădean a avut privilegiul să vizioneze pelicula TOUCH ME NOT în deschiderea Festivalului de film documentar, fARAD, în luna octombrie 2018.

TOUCH ME NOT - Politicile Corpului: Proiecție eveniment și dezbatere
Comentează 0

Luni, 11 martie, de la ora 20, cinema Arta va găzdui avanpremiera-eveniment TOUCH ME NOT - POLITICILE CORPULUI, ce oferă publicului arădean oportunitatea rară de a intra în dialog direct cu carismaticii protagoniști ai filmului: activista și lucrătoarea sexuală transgender Hanna Hofmann (Hanna Tripleage) din Germania și producatoarea Bianca Oana. Evenimentul este organizat în parteneriat cu cinema Arta și CitiZenit.

Lansarea filmului în cinematografe în data de 15 martie (în cadrul One World Romania - Ediția a 12-a) va fi anticipată, începând cu 8 martie, de seria de avanpremiere-eveniment TOUCH ME NOT - POLITICILE CORPULUI: proiecții speciale însoțite de dezbateri, ce extind procesul auto-reflexiv declanșat de film, creând un spațiu de dialog deschis despre subiecte precum: granițele personale, corpul ca un "câmp de luptă" al ideologiilor, alteritatea, intimitatea și dizabilitatea, fluiditatea genurilor, frumusețea non-normativă, libertatea personală.

Prin controversă intensă pe care a stârnit-o, încă de la premiera mondială de la Berlinală, TOUCH ME NOT deschide un spațiu de auto-reflexivitate, trecând dincolo de cinema, în zona dezbaterii publice, și devenind mai mult decât un film: o experiență transformativă.  Cu sprijinul Institutul Cultural Român și al UCIN Uniunea Cineastilor din Romania - UCIN, seria de dezbateri TOUCH ME NOT - POLITICILE CORPULUI a însoțit impresionanta călătorie internațională a filmului în cele mai importante festivaluri de film ale lumii (Karlovy Vary International Film Festival, Viennale, IDFA Amsterdam, BFI London Film Festival etc.), precum și lansările  în cinematografele din Franța, Germania, Austria, UK, Olanda, US etc, fiind găzduită de instituții prestigioase, precum MoMA The Museum of Modern Art New York, ICA Institutul de Artă Contemporană din Londra, Le Forum des images etc.

MANEKINO Film, producătorul și distribuitorul TOUCH ME NOT în România, aduce acasă acest spațiu de auto-reflexivitate și transformare, prin seria de avanpremiere-eveniment TOUCH ME NOT - POLITICILE CORPULUI, programate în luna martie a acestui an, recomandate de One World Romania și susținute de Centrul National al Cinematografiei, Uniunea Cineastilor din Romania - UCIN, Dacin Sara, Goethe-Institut Bucuresti,și British Council Romania. Proiecțiile-eveniment vor avea loc în București, Cluj, Iași, Timișoara, Sibiu, Brașov, Arad, Satu Mare, Sfântu Gheorghe și alte orașe în curs de confirmare.

TOUCH ME NOT va fi lansat în cinematografele din România în15 martie. Acest film nu este recomandat minorilor.

 

Biletele pot fi achiziționate de la cinema Arta, de luni până joi, între orele 10-17, vineri, între orele 10-14, sau cu 2 ore înainte de începerea filmului. Biletele pot fi rezervate în prealabil pe e-mail, la adresa: cinemaartaarad@gmail.com.

Preț bilete:

- 12 lei preț întreg

- 5 lei preț redus pentru elevi, studenți şi pensionari

Informații la tel. 0257/280526.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite