Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Tot mai mulți arădeni vor să ajute refugiați. Le oferă case la cheie

Arădeanul Tudor Cârstoiu a creat un curent la care nici el nu se aștepta, după ce a anunțat că își oferă casa din Șilindia refugiaților.

Tot mai mulți arădeni vor să ajute refugiați. Le oferă case la cheie
Comentează 5

Știrea publicată de ARQ a atras atenția cititorilor din toată țara, foarte mulți venind imediat cu oferte similare. Printre ei se află și câțiva arădeni, care au case în diferite localități ale județului. Cel puțin șase persoane ne-au contactat pentru a spune că sunt dispuse să cazeze refugiați.

Unul dintre cei care au urmat gestul lui Tudor Cârstoiu oferă o casă tot în Șilindia.

”Am cumpărat-o în decembrie și este în curs de renovare. Vreau să o ofer la cheie unor oameni care au pierdut totul din cauza unui război care nu este al lor. Solidaritatea este foarte importantă în astfel de momente. Știu că există și în România oameni care au nevoi similare, dar să nu uităm că acești refugiați au șanse mai mici să se integreze într-o țară străină”, ne-a declarat Daniel Niță.

Vestea că unii localnici din Șilindia își oferă casele celor care fug de război a ajuns și la urechile primarului.

”Nu am nimic împotriva sosirii refugiaților în comună. Singura cerință pe care comunitatea noastră o are este să fie oameni pașnici, să ne respecte religia și tradițiile. Noi avem și o comunitate de maghiari și nu au existat niciodată probleme”, a comentat, pentru ARQ, primarul Rovin Mariș.

Arădenii nu se opresc la ofertele de cazare. Tot Tudor Cârstoiu vrea să fondeze un ONG care să-i sprijine în mod organizat pe cei care ar putea ajunge în țara noastră. Inițiativei s-au alăturat alți absolvenți din Arad ai Universității Comerciale Luigi Bocconi din Milano, unde Tudor urmează în prezent un master.

CITEȘTE ȘTIREA INIȚIALĂ: Primul arădean care își oferă casa REFUGIAȚILOR: ”Există câștiguri de ambele părți”
 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite