Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Tot ce trebuie să știți despre grătarele electrice

Comentează 0

Imaginați-vă acest lucru: este mijlocul iernii; este frig și ninge afară și tot ce puteți face este să vă gândiți la mirosul și gustul inconfundabil al alimentelor la grătar sau afumate la grătar în aer liber. Există o soluție la grătar în interior, fără a fi nevoie să vă faceți griji cu privire la tot fumul? Răspunsul simplu este da, cu un grătar electric puteți face grătar în interior, atâta timp cât este fără fum.

Există două tipuri de grătar electric de interior: grătare deschise și grătare de contact. Un grătar deschis are un capac care nu intră în contact cu alimentele. Cu grătarul de contact, când capacul se închide, ați ghicit, elementele încălzite intră în contact complet cu alimentele.

Un grătar deschis se va apropia de gustul unor feluri de mâncare la grătar pregătite în aer liber și este ideal pentru alimentele cu formă ciudată, care nu vor intra în contact uniform pe grătarul de contact. Un grătar de contact va găti mai repede, deoarece ambele părți ale alimentelor intră în contact cu elementele de gătit. Grătarele de contact sunt ideale pentru sandvișuri, fripturi și burgeri și sunt ușor de curățat.

În mod tradițional, grătarul a fost o activitate de vară în aer liber, deoarece cărbunele și flăcările deschise tind să emită mult fum. O alternativă excelentă ar fi utilizarea unui grătar electric deoarece acestea pot fi utilizate în interior, nu au flacără deschisă și nu produc fum în același mod ca un grătar cu cărbune.

Deși se poate produce încă fum din gătit, în același mod ca și gătitul pe un aragaz, mâncarea dvs. va găti mai repede, deoarece se gătește prin contact pe ambele părți, în același timp.

Multe persoane care locuiesc în apartamente sau la mai puțin de 50 de metri de alți rezidenți nu au voie să folosească grătare cu cărbune și din acest motiv singurele opțiuni sunt grătarul pe gaz sau grătarul electric.

Un grătar pe gaz poate fi ideal dacă aveți o sursă de combustibil și spațiul exterior pentru grătar. Deoarece gătiți la flacără deschisă, va produce cantități mari de fum, ceea ce nu îl face ideal pentru a găti în interior. Puteți folosi fie gaz natural dintr-o conductă de gaz sau dintr-un rezervor de gaz. Mulți oameni preferă aroma tradițională de fum pe care o oferă un grătar pe gaz.

Un grătar electric este ideal atunci când locuiți într-o locuință care nu permite grătarul, cărbunele sau când este prea rece pentru a găti afară. Un grătar electric nu va produce cantități abundente de fum și poate fi conectat direct la o priză, mai degrabă decât la o sursă de combustibil.

Ca proprietar de grătar electric, s-ar putea să vă întrebați, pot folosi instrumente de gătit din metal pe grătarul meu electric? Răspunsul scurt este da, grătarele au suprafețe dure, antiaderente, care pot gestiona contactele abrazive minore de la uneltele de gătit și utilizarea zilnică.

Pentru a vă asigura că nu stricați suprafața antiaderentă cu instrumentele dvs. metalice, pregătiți suprafața. Înainte de a utiliza grătarul electric, asigurați-vă că preîncălziți suprafața și aplicați un strat de ulei înainte de a găti pentru a face curățarea sa mai ușoare și a uita de alimentele lipite și bucățile crocante.

Nu doriți să vă curățați grătarul electric în timp ce este fierbinte, așa cum ați face cu grătarul pe cărbune sau pe gaz. Lăsați grătarul electric până când este rece la atingere. Folosiți un amestec de oțet și bicarbonat de sodiu pentru a curăța bucățile de alimente întărite de pe grătar.

Dacă grătarul dvs. scoate fum, atunci există probabil o grăsime care s-a scurs pe elemente, mai degrabă decât să se adune pe tava de scurgere. Odată ce tava de scurgere a fost îndepărtată și curățată, porniți grătarul electric până când toată grăsimea arde și fumul se risipește. Nu efectuați această metodă de curățare în interior.


Scrie un comentariu

trimite