Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

TOP 5 piese de mobilier accesibile pentru un decor minimalist

TOP 5 piese de mobilier accesibile pentru un decor minimalist
Comentează 0

Stilul minimalist va rămâne în trend ani buni, deoarece are la baza cele mai simple principii care transformă o casă în acasă. Minimalismul este despre simplitate, confort, căldura şi spaţii aerisite. Unde mai pui că acest tip de amenajare se pretează pentru orice tip de buget, de la mic la mare.

Descoperă mai jos TOP 5 piese de mobilier accesibile pentru o amenajare în stil minimalist:

Canapeaua în nuanţe pământii

Nuanţele pământii definesc de cele mai multe ori decorurile minimaliste, iar canapeaua nu face excepţie. O piesă de mobilier accesibilă şi timeless este canapeaua extensibilă de 3 locuri în tonuri pământii, numai bună pentru o amenajare minimalista. De ce canapea extensibilă cu 3 locuri şi nu colţar? Ei bine, canapeaua extensibilă cu 3 locuri nu ocupă mult spaţiu, se pretează pentru orice tip de living sau chiar pentru un studio şi se transformă uşor într-un pat confortabil. Cele mai potrivite culori pentru o astfel de piesă, dacă vrei nuanţe care să inspire calm şi linişte, sunt bej, gri, verde pământiu său alb murdar.

Preţul unei canapele extensibile de 3 locuri, din material textil, porneşte de la 1000-1500 de lei, astfel încât va fi uşor să găseşti un model potrivit pentru nevoile tale.

Etajerele din lemn

Lemnul este unul dintre cele mai populare materiale în amenajările minimaliste. Dacă vrei să economiseşti spaţiu şi să ai spaţii de depozitare cu design simplu, dar eficiente, alege etajerele. Etajerele din lemn îşi găsesc uşor locul în living, bucătărie sau balcon. Foloseşte-le alături de cutii de depozitare ca să aşezi obiecte diverse, de la cărţi şi până la electronice.

Pentru o etajeră din lemn preţurile pornesc de la 100-200 de lei, în funcţie de dimensiuni şi model.

Măsuţa de cafea din metal

Măsuţa de cafea nu trebuie să ocupe mult spaţiu şi nici să coste o avere. Optează pentru o măsuţă de cafea din metal, în nuanţe de negru, gri, bej sau verde dacă îţi doreşti o amenajare minimalista de efect. Măsuţa de cafea de dimensiuni reduse, din metal, se aşează uşor în fata canapelei sau chiar în lateralul acesteia.

Cu un buget de 100-200 de lei sau chiar mai mic, poţi foarte uşor să achiziţionezi o astfel de măsuţă, fie online, fie din magazinele home & deco.

Cadrul de pat din lemn

În decorul minimalist, cadrul de pat are mai mult rol funcţional decât estetic. Astfel, un cadru de pat din lemn masiv, fără tăblie, cu design clasic, devine o alegere minunată şi accesibilă pentru un dormitor primitor. Investeşte mai mult în saltea şi în aşternuturi confortabile, ca să te bucuri de un somn odihnitor.

Un cadru de pat din lemn masiv de acacia, mango sau pin se poate achiziţiona online sau din magazinele de profil, la preţuri ce încep de la 400 de lei, în funcţie de dimensiuni.

Mobilierul pentru hol cu accente din lemn

Holul se numără şi el printre încăperile de bază ale unei casei şi merită să fructifici la maxim acest spaţiu. Pentru un decor minimalist de succes, optează pentru mobilier de hol cu accente din lemn. Culori precum alb, nisipiu, bej, gri sau negru se vor asorta de minune cu accentele din lemn. La capitolul materiale, poţi opta pentru lemn masiv, MDF, pal sau chiar metal.

Printre cele mai populare piese de mobilier pentru hol se număra pantofarul, cuierul, dar şi băncutele pentru hol, care îţi permit să te încalţi rapid şi uşor.

Poţi să achiziţionezi un set alcătuit din cuier şi pantofar la preţuri ce încep de la 400-500 de lei.

O amenajare în stil minimalist poate să pornească de la câteva piese simple, foarte accesibile, precum măsuţa de cafea din metal, cadrul de pat din lemn sau canapelele în nuanţe pământii. Astfel de piese vor decora cu stil orice tip de locuinţă, de la apartamente şi până la case sau studiouri. Le găseşti uşor atât online, cât şi-n magazinele de mobilier sau home & deco, iar preţurile se mulează pe orice tip de buget.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite