Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Tinerii liberali arădeni premiaţi la Sinaia

O delegaţie formată din tineri liberali arădeni a participat în acest weekend la Gala Premiilor Tineretului Naţional Liberal „Mircea Ionescu Quintus” de la Sinaia, eveniment la care a participat inclusiv preşedintele Klaus Iohannis.

Tinerii liberali arădeni premiaţi la Sinaia
Comentează 0

Tineretul Naţional Liberal (TNL) arădean a obţinut premiul „Caravana Tricolorul” , premiu acordat pentru modul în care aceştia au promovat drapelul României în anul centenar. „Caravana Tricolorul” a fost o acţiune a celor de la TNL care a avut loc în anul 2018, acţiune care a presupus expunerea unui drapel de 30 de metri lungime şi zece metri lăţime.

Garantul democrației

În cadrul galei a fost premiat şi preşedintele Klaus Iohannis care a primit premiul „Garantul democraţiei”. Decizia de a-i acorda acest premiu șefului statului a fost luată datorită faptului că, în opinia organizatorilor, activitatea lui Klaus Iohannis oferă „garanția că respectarea statului de drept și apărarea democrației sunt valori esențiale”. 

Șeful statului a avut un mesaj pentru cei peste 400 de tineri liberali prezenţi la gală, susținând că are încredere în tineri, pe care i-a îndemnat să dea tot ce au ei mai bun pentru ţară. De asemenea, Klaus Iohannis le-a vorbit tinerilor şi despre faptul că a început să reevalueze ideea unui referendum pe tema justiţiei. „Pentru a da românilor votul înapoi am început să reevaluez ideea unui referendum. Fiindcă doar așa românii pot arăta că nu mai sunt de acord cu felul în care PSD strică legile justiţiei, își bate joc de ţară, își bate joc de români. Am invitat deja pentru începutul săptămânii viitoare pe foarte mulți români interesați, cu care voi avea consultări pe tema referendumului, fiindcă îmi doresc un referendum bine organizat, bine gândit, un referendum în parteneriat cu societatea civilă, cu partidele politice de bună-credință și împreună cu românii și cu voi”, a spus Klaus Iohannis.

Liderul dreptei

La rândul său, preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a primit premiul „Liderul dreptei”. Ludovic Orban a declarat că la rândul său are încredere în tinerii liberali. „Să știți că nu îmi vopsesc părul. Mulți din adversari mă atacă că îmi vopsesc părul. Nu, așa mi-a rămas părul, iar părul meu arată de fapt sufletul meu. Să știți că sufletul meu, inima mea a bătut întotdeauna alături de voi, pentru că întotdeauna m-am simțit apropiat de tineri, întotdeauna am avut un curaj nebun, întotdeauna m-am aruncat cu capul înainte, întotdeauna n-am avut înțelepciunea să îmi țin gura la timp, întotdeauna am spus lucruri celor care dețineau funcții de conducere care nu le-au convenit și întotdeauna când era să mai urc o treaptă mi se dădea un brânci, trebuia să reiau urcușul de la bun început”, a afirmat Orban.

Mesajul tinerilor arădeni

Delegaţia arădeană a fost reprezentată de tinerii liberali: Bogdan Noghiu, Cătălin Filea, Raul Doroghi şi Flavius Iurea. „Asemenea militarilor ce depun un jurământ şi luptă pentru siguranţa noastră a tuturor, aşa şi noi cei din TNL şi PNL depunem un jurământ de apărare a democraţiei, a statului de drept şi de apărarea vistieriei ţării noastre. Împreună garantăm şi punem România în primul rând” a declarat Bogdan Noghiu. „Premiul obţinut de noi, cei din TNL Arad, se datorează mobilizării exemplare a fiecărui membru care a participat în cadrul acţiunii Caravana Tricolorul. Doresc pe această cale să le mulţumesc tuturor tinerilor care au participat la aceasta minunată acţiune în an centenar şi că acest premiu reprezintă mai mult, ci anume iubirea pe care cu toţii o purtăm în sufletele noastre pentru ţara noastră, România”, a susţinut Cătălin Filea, vicepreşedinte al TNL Arad.

Galerie foto (9)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite