Vremea Romania, Arad 16°C

Stiri Arad

Ţi s-a propus să lucrezi de acasă pentru a câştiga mulţi bani? Vezi cum se fac escrocheriile privind locuri de muncă şi angajare

Escrocheriile referitoare la locuri de muncă şi angajare ţintesc persoanele care îşi caută un loc de muncă sau doresc să îşi schimbe locul de muncă. Adesea promit un venit considerabil - uneori acesta fiind oferit chiar şi în schimbul unui efort infim sau fără efort.

Ţi s-a propus să lucrezi de acasă pentru a câştiga mulţi bani? Vezi cum se fac escrocheriile privind locuri de muncă şi angajare
Comentează 0

Escrocheriile "lucraţi de acasă" sunt adesea promovate prin e-mailuri spam sau reclame anunţuri la aviziere. Majoritatea acestor anunţuri nu sunt oferte reale de muncă. Multe dintre ele sunt faţade pentru activităţi de spălare de bani sau scheme piramidale.

Este posibil să primiţi un e-mail în care vi se oferă un loc de muncă unde folosiţi contul dumneavoastră bancar pentru a primi şi a transfera plăţi pentru o companie din străinătate. Aceste „oferte de muncă" vă promit că veţi primi un comision pentru fiecare plată pe care o transmiteţi mai departe. Uneori, escrocii urmăresc doar să afle datele contului dumneavoastră bancar astfel încât să îl poată accesa.

O escrocherie ce implică angajarea sau un venit garantat pretinde oferirea fie a unui loc de muncă fie a unui anumit nivel de venit. De regulă, escrocii vă pot contacta prin e-mail iar ofertele implică adesea plata unui comision în avans pentru un „plan de afaceri", anumite materiale de pornire sau un software.

Există un tip de escrocherii promovat ca şi oportunitate de afaceri. Vi se poate solicita efectuarea unei plăţi în avans (pentru ceva care nu funcţionează sau nu corespunde cu ceea ce v-aţi aşteptat) sau recrutarea altor persoane.

Nu există căi rapide către îmbogăţire - singurele persoane care fac bani sunt escrocii. Nu trimiteţi niciodată datele contului bancar sau ale cardului de credit nici unei persoane necunoscute şi în care nu aveţi încredere. Nu luaţi decizii fără a studia cu atenţie oferta. Solicitaţi sfatul unei persoane avizate înainte de a lua o decizie. Feriţi-vă de produse sau scheme ce pretind să vă garanteze venitul şi de oferte de muncă pentru care vi se solicită achitarea unui comision în avans. Asiguraţi-vă că orice oportunitate de afacere in franciză este legitimă.

Sursa romaniatv.net

Scrie un comentariu

trimite