Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Testul nuclear nord-coreean de duminică a provocat alunecări de teren

Testul nuclear efectuat duminică de Coreea de Nord a provocat alunecări de teren în zona exploziei și dincolo de aceasta, stau mărturie imagini luate prin satelit publicate miercuri care nu arată, totuși, niciun crater apărut în urma unei prăbușiri, relatează AFP.

Testul nuclear nord-coreean de duminică a provocat alunecări de teren
Comentează 0

Cel de-al șaselea test nuclear nord-coreean a provocat un cutremur cu magnitudinea 6,3, potrivit seismologilor americani. Acesta a fost urmat la scurt timp de un seism cu magnitudinea 4,1, ceea ce a ridicat problema unei posibile prăbușiri a sitului și a răspândirii de materiale radioactive în atmosferă.

Phenianul a afirmat că a testat o bombă cu hidrogen suficient de mică pentru a putea fi montată pe o rachetă, suscitând un val de condamnări și agravând tensiuni aflate deja aproape de punctul maxim.

Site-ul 38 North al Universității Johns Hopkins din Washington a publicat o serie de imagini luate prin satelit datând de luni care arată schimbări la suprafața principalului sit nord-coreean de teste nucleare, Punggye-ri. Solul a fost răscolit, iar mici alunecări de teren au cărat materiale în albia râului.

Sursa: agerpres.ro


Scrie un comentariu

trimite