Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

TEORIA CONSPIRAȚIEI, în cazul Ioțcu. Amicul de vânătoare a vorbit în fața instanței

Procesul în care președintele suspendat al Consiliului Județean (CJ) Arad, Nicolae Ioțcu, este judecat pentru trafic de influență, a avut un nou termen, miercuri, la Tribunalul Timiș.

TEORIA CONSPIRAȚIEI, în cazul Ioțcu. Amicul de vânătoare a vorbit în fața instanței
Comentează 0

Doi martori propuși de apărători au fost audiați de judecător, însă nu au adus nimic nou în acest caz. Este vorba de șoferul inculpatului Adrian Nedelciu, fostul șef al Direcției Tehnice din cadrul Consiliului Județean Arad, și un amic al inculpatului Ioțcu. Acesta a spus că îl cunoaște pe Ioțcu de 20 de ani și că mergeau adesea la vânătoare împreună.

Prin declarațiile martorului, avocații au vrut să scoată în evidență că denunțătorul Cristian Drăgan îl căuta cu insistență pe Ioțcu la telefon, înainte de ziua flagrantului organizat de DNA. Conform martorului, la o întâlnire cu Ioțcu la care puneau la cale o nouă partidă de vânătoare, a observat că acesta era sunat insistent, iar șeful suspendat al CJ i-a spus că Drăgan îl tot caută.

Avocații încearcă să meargă pe teoria conspirației. De câteva luni, de când a început procesul, ei au vrut să arate instanței că Drăgan îl căuta cu insistență pe șeful său înainte de flagrant, ca și cum i-ar fi înscenat acestuia mita de care este acuzat.

Rămâne de văzut dacă judecătorul consideră că există probe în această direcție. Deocamdată, instanța a decis să amâne cauza, până pe 8 iunie.

Ședința a fost cea mai scurtă de până acum, iar apărătorii lui Ioțcu nu au formulat nicio cerere nouă, ceea ce a reprezentat, de asemenea, o premieră de la debutul acestui proces.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite