Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Temperaturi record: 50 de grade în sudul Europei

Pompierii italieni au continuat miercuri să lupte cu incendiile din Sicilia, în timp ce temperatura din sudul Italiei a ajuns la aproape 50 de grade Celsius, probabil cea mai ridicată temperatură înregistrată pe continentul European, scrie digi24.ro, care citează Euronews.

 

 

Temperaturi record: 50 de grade în sudul Europei
Comentează 0

Serviciul de informare meteorologică din din regiune a raportat că temperatura a ajuns la 48,8 grade Celsius miercuri după-amiază. Agenția a precizat, pe pagina sa de Facebook, că este cea mai ridicată temperatură înregistrată de când face astfel de raportări.

Poate fi, de asemenea, un record european, cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată pe continentul european este de 48 de grade Celsius în 1977 în Atena. 

Între timp, Spania și Portugalia se pregătesc de un val de caniculă care a făcut deja ravagii în sud-estul Europei, în special în Grecia, și se îndreaptă acum spre Peninsula Iberică.

Un val de caniculă alimentat de aerul fierbinte din Africa de Nord a înghițit părți mari ale regiunii mediteraneene în ultimele zile, contribuind la incendii masive și ucigând zeci de oameni în Italia, Turcia și Algeria.

Intraţi AICI pentru detalii.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite