Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Teatrul Vechi ar putea fi salvat în urma unei colaborări între mai multe entități

Grupul de ONG-uri care şi-a propus găsirea de soluţii fezabile pentru salvarea monumentului istoric Teatrul Vechi din Arad a reuşit să încheie, cu succes, negocierile pentru obţinerea acestui deziderat. Negocierile au fost purtate de către reprezentanţi ai ONG-urilor arădene implicate cu proprietarii de drept ai Teatrului Vechi.

Teatrul Vechi ar putea fi salvat în urma unei colaborări între mai multe entități
Comentează 0

Părţile interesate în redarea monumentului istoric vieţii culturale arădene, naţionale şi internaţionale, caută, în termenul cel mai scurt, modalitatea juridică prin care se va colabora, avându-se în vedere implicarea unor entităţi juridice din două ţări, România şi Ungaria. Sunt luate în considerare mai multe variante de colaborare, în baza legislaţiei din cele două ţări membre ale Uniunii Europene. De asemenea, părţile vor lansa oferte de colaborare către autorităţile publice, locale şi naţionale, din cele două ţări, pentru ca obiectivul salvării Teatrului Vechi să poată beneficia de întreaga paletă de soluţii, juridice, administrative şi financiare.

Grupul de ONG-uri arădene, dimpreună cu partenerii din Ungaria, intenţionează să atragă fonduri europene destinate renovării, restaurării şi reconversiei monumentelor istorice, precum şi a celor destinate creării de evenimente culturale de anvergură europeană. Oricum, proiectul pentru salvarea Teatrului Vechi din Arad se doreşte a fi un model de bună practică şi colaborare, într-un interes comun pentru susţinerea şi dezvoltarea culturii europene”, a afirmat Gheorghe Schwatz.

 


Scrie un comentariu

trimite