Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Te mai poţi vaccina dacă ai fost diagnosticat cu COVID-19 după prima doză? Explicaţia medicului Valeriu Gheorghiţă

Coordonatorul campaniei privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, dr. Valeriu Gheorghiţă, a precizat marţi că studiile arată că o persoană infectată cu coronavirus după ce a primit prima doză de vaccin anti-COVID-19 poate primi rapelul la o lună de la vindecare. Dacă trec mai mult de 6 săptămâni de la prima doză, schema de vaccinare se reia complet.

Te mai poţi vaccina dacă ai fost diagnosticat cu COVID-19 după prima doză? Explicaţia medicului Valeriu Gheorghiţă
Comentează 0

Întrebat dacă mai este recomandat rapelul în cazul unei persoane care după ce a primit prima doză de vaccin anti-COVID-19 se infectează s-a infectat cu noul coronavirus, medicul Valeriu Gheorghiţă a venit cu explicaţii.

„Chiar astăzi am emis o instrucţiune în acest sens. Dacă o persoană este depistată, dacă este diagnosticată cu infecţie SARS-CoV-2 după efectuarea primei doze, evident că se aşteaptă vindecarea bolii şi la un interval de circa o lună de zile se poate efectua rapelul sau se reia schema complet, dacă perioada dintre prima doză şi doza de rapel depăşeşte intervalul de 6 săptămâni, de 42 de zile”, a explicat medicul Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

„În momentul de faţă, comisia ştiinţifică din România pledează pentru reluarea schemei complete, repet, dacă intervalul dintre prima doză şi următoarea depăşeşte cele 6 săptămâni. La acest moment, lucrurile sunt în dezbatere, am cerut un punct de vedere oficial şi de la compania Pfizer, având în vedere că datele de eficacitate la acest moment sunt disponibile pentru administrarea celor 2 doze. Împreună cu compania Pfizer şi împreună cu comisia ştiinţifică vom lua decizia potrivită, dar, da, se recomandă cel puţin doza de rapel la aceste persoane”, a mai declarat medicul Valeriu Gheorghiţă, citat de Agerpres.

România a promit până acum 784.349 doze de vaccin anti-COVID, dintre care 95.940 au ajuns în ţară marţi. Până acum 434.000 de români s-au vaccinat contra COVID-19. Dintre aceştia, 25.000 au primit şi doza rapel, a anunţat medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID.

Citește continuarea pe romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite