Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ţărmurile japoneze, lovite de un mister macabru: 12 bărci pline de cadavre au eşuat

Ţărmurile japoneze, lovite de un mister macabru: 12 bărci pline de cadavre au eşuat
Comentează 0

Japonia se confruntă cu un scenariu regăsit de obicei în filmele de groază: de două luni, ambarcaţiuni nord-coreene ale căror echipaje se aflau în diverse stadii de descompunere eşuează constant pe ţărmurile japoneze. 22 de persoane decedate au fost identificate pe 12 astfel de ambarcaţiuni, informează CNN.

Ambarcaţiunile sunt, în mare, bărci de lemn de dimensiuni mici şi medii, dar ceea ce atrage atenţia este faptul că echipajele lor sunt decedate de ceva vreme. Toate cadavrele se aflau în stadii avansate de descompunere, două dintre ele au fost găsite decapitate, iar pe una dintre ambarcaţiuni au fost găsite doar şase cranii. 

Paza de coastă japoneză este sigură că ambarcaţiunile sunt de provenienţă nord-coreeană, însă cauzele morţii echipajelor sunt greu de desluşit. Cea mai mare dintre ambarcaţiuni, la bordul căreia au fost găsite 10 cadavre, avea inscripţia „Armata Populară Coreeană” - denumirea folosită de armata Coreei de Nord – în timp ce pe o altă barcă a fost găsită o fâşie dintr-un drapel nord-coreean. Expertul maritim Yoshihiko Yamada a declarat pentru postul de televiziune NHK că ambarcaţiunile sunt „extrem de similare” cu cele folosite, de obicei, de dizidenţii nord-coreeni. 

Acesta a oferit şi o teorie conform căreia echipajele decedate ar fi fost formate din persoane care au vrut să fugă din Coreea de Nord, dar ale căror ambarcaţiuni „antice” au fost trase în largul Mării Japoniei de curenţi.

Citeste mai mult 
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite