Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Tânăr (25 de ani) mort în accident lângă Lipova

Tânăr (25 de ani) mort în accident lângă Lipova
Comentează 2

În canicula amiezii de sâmbtă, 5 august, în jurul orei 12,00, conducătorul unui TIR înmatriculat în Argeș (AG - 20 - VYP), care circula pe Drumul Național 7 în direcția Săvârșin, transportând în remorcă saci cu granule de material plastic, la aproximativ 2 km după ieșirea din Lipova, a executat o curbă la dreapta și apoi a derapat cu autotrenul și s-a răsturnat în partea dreaptă a șoselei pe direcția de mers.

Șoferul susține cum că de vină ar fi fost faptul că s-au blocat frânele pe remorca TIR-ului și l-ar fi tras puternic într-o parte. Cert este că pasagerul din dreapta, un tânăr de 25 de ani ce intenționa să se angajeze și el la acea firmă de transport, a fost prins în cădere sub cabina TIR-ului și a murit strivit pe loc. 

Pentru scoaterea corpului tânărului prins sub cabina TIR-ului au fost necesare eforturile conjugate ale Detașamentului de Descarcerare al ISU Arad, subunitatea Bârzava și ale unei macarale gigant (Mondotrans).

Din nefericire echipajul SMURD nu a mai avut ce să-i facă, ci doar echipa Medicinei Legale a transportat cadavrul tânărului la Spitalul Județean Arad pentru autopsia de rutină.

Șoferul care a produs accidentul nu s-a aflat sub influența băuturilor alcoolice, după cum a arătat "fiola" cu care l-au testat polițiștii Brigadei Rutiere și nici obosit nu părea să fie, căci, cel puțin din spusele sale, s-a odihnit toată noaptea într-o parcare din Ungaria.

Vasile Zărăndan

 

Galerie foto (105)


Scrie un comentariu

trimite