Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sute de angajaţi de la Astra Rail Industries au fost citaţi la Tribunal; patronatul cere ca greva pe care o fac să fie declarată nelegală (FOTO) / UPDATE: Ce soluţie a pronunţat instanţa

Sute de angajaţi ai Astra Rail Industries, fosta Astra Vagoane Marfă, au fost citaţi astăzi la Tribunal în calitate de pârâţi. Motivul? Se află în grevă de două săptămâni, nemulţumiţi de condiţiile de salarizare, iar compania a cerut în instanţă constatarea nelegalităţii grevei, astăzi fiind primul termen din dosar.

Sute de angajaţi de la Astra Rail Industries au fost citaţi la Tribunal; patronatul cere ca greva pe care o fac să fie declarată nelegală (FOTO) / UPDATE: Ce soluţie a pronunţat instanţa
Comentează 1

Update 1 Ce soluţie a pronunţat instanţa

În această după-amiază, instanţa a pronunţat o primă soluţie în dosar, următorul termen de judecată fiind stabilit joi, de la ora 13. „Instanţa a dispus repunerea pe rol a cauzei, cu citarea părţilor, a desemnat aleatoriu un curator special, care va asigura reprezentarea pârâţilor şi a stabilit termen de judecată în data de 17 iunie, ora 13”, ne-a declarat Diana Dărăban, consilier pentru relaţii publice în cadrul Tribunalului Arad.


Potrivit site-ului Tribunalului Arad, numărul pârâţilor se ridică la 412, adică toate persoanele care au decis să întrerupă lucrul pe 2 iunie.

Oamenii cu care am stat de vorbă susţin că au început să protesteze din cauza faptului că de la începutul pandemiei nu mai există un contract colectiv de muncă la nivelul companiei, că nu s-au mai făcut majorări salariale din 2019 şi că 50-60% dintre angajaţi ar fi plătiţi cu salariul minim pe economie. „Au fost promisiuni că ni se vor mări salariile, dar nu s-a întâmplat acest lucru. Greve au început şi în alte puncte de lucru din România ale societăţii şi atunci am început şi noi”, ne spune unul dintre muncitorii cu care am stat de vorbă.

Un altul susţine că citaţiile au ajuns în această dimineaţă la fabrică, dar că nu toţi greviştii s-au prezentat la Tribunal, unii fiind schimbul 2, astfel încât vor afla că au fost citaţi abia când se vor prezenta la locul de muncă.

Având în vedere că am dorit să obţinem un punct de vedere şi din partea societăţii, am luat legătura telefonic cu reprezentanţii Astra Rail Industries, care ne-au cerut să le trimitem o solicitare în scris, lucru pe care l-am şi făcut. Aşteptăm un răspuns, pe care îl vom publica de îndată ce îl vom primi.

 

Galerie foto (13)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite