Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Suporter Club UTA se pregăteşte să acţioneze în instanţă Ministerul Justiției. Vezi de ce

Susţinători ai UTA-ei s-au întâlnit luni seara, la Old Lady’s Pub, pentru o primă ședință a Suporter Club UTA din noul an.

Suporter Club UTA se pregăteşte să acţioneze în instanţă Ministerul Justiției. Vezi de ce
Comentează 0

Pe ordinea de zi prioritate a avut discuția despre schimbarea numelui clubului la Federația Română de Fotbal. SCU, ca și deținătoare a drepturilor federative ale UTA-ei, au făcut toate demersurile de a scăpă de titulatura Bătrâna Doamnă din denumirea alb-roşilor la FRF.

„Cum clubul funcționează sub formă de ONG, este nevoie să rezervăm numele la Ministerul Justiției. Funcționarii acestora ne-au spus, însă, că există deja o UTA, cea de pe vremea lui Bara și Sandu Ion, care – deși – a intrat demult în faliment nu a fost cu totul dizolvată și, pe cale de consecință, nu ne pot emite o chitanță pe același nume. Degeaba am demonstrat cu acte că suntem deținătorii de drept al numelui de UTA, căci nimeni nu își asumă o semnătură, invocând legea. Prin urmare, vom acționa și noi ca la carte. Prin avocatul Alin Cristian Vesa, vom da în judecată Ministerul Justiției în contencios administrativ și vom ajunge cu speța în fața unui judecător. Cu toate probele în față, ar trebui să avem parte de un verdict pozitiv, după care vom cere un CIS la Ministerul Sportului, ca în final să ajungem la Federație pentru revenirea la numele de UTA. Poate, cârcotașii vor spune acum că avem probleme cu identitatea, că nu putem demonstra că UTA de azi nu e vechea UTA, deținătoare a celor 8 trofee, dar credeți-ne că e doar o chestiune de birocrație. Dacă am fi schimbat forma de organizare a clubului din ONG în orice altceva am fi rezolvat demult această problemă, doar că în acest fel am pierde susținerea financiară a autorităților locale ”, a explicat Dan Proca, președintele SCU.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite