Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Studiu: România are cea mai mare rată de imunizare din Europa după trecerea prin boală – 70%

Românii nu s-au vaccinat împotriva COVID-19, dar s-au imunizat prin boală, arată un studiu realizat de Școala de Igienă și Boli Tropicale din Londra, citat de cotidianul The Times.

Studiu: România are cea mai mare rată de imunizare din Europa după trecerea prin boală – 70%
Comentează 0

România are cea mai mare rată de imunizare din Europa după trecerea prin boala COVID-19, scrie Hotnews.ro, care citează un studiu realizat de Școala de Igienă și Boli Tropicale din Londra. La polul opus se află Norvegia, care are cea mai mică rată de imunizare prin boală – 3%.

Autorii studiului estimează că România ar mai putea înregistra încă 70.000 de decese din cauza virusului, din cauza ratei foarte scăzute de vaccinare.

„Povestea pandemiei este că incidența cu adevărat mare a infecțiilor a fost la grupele de vârstă mai tinere și, totuși, impactul a fost observat cu adevărat la grupa de vârstă cea mai în vârstă, așa că, în ciuda nivelurilor foarte ridicate de imunitate naturală din România, există încă destui oameni expuși la o posibilă infectare, din cauza faptului că nu s-au vaccinat”, afirmă Lloyd Chapman, unul dintre autorii studiului, citat de The Times.

Potrivit unui raport al Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor, România și Bulgaria au în continuare cel mai mare număr de morţi COVID-19 din UE.

Potrivit raportului ECDC, România continuă să fie la coada clasamentului privind rata de vaccinare în UE. Doar 43 la sută dintre persoanele adulte sunt vaccinate. La un milion de locuitori, ţara noastră are 267 de decese provocate de covid.

Mai puține persoane vaccinate decât în România sunt doar în Bulgaria, acolo unde doar 29 la sută din populaţia adultă este vaccinată. În ultimele 14 zile, în Bulgaria s-au înregistrat 325 de decese, la un milion de locuitori.

Cea mai mare rată de vaccinare din Uniunea Europeană este Irlanda, acolo unde 93 la sută din populaţia adultă este complet vaccinată. De asemenea, în ultimele 14 zile au fost doar 15 decese la un milion de oameni.

Pe locul doi se află Portugalia, cu o rată de vaccinare de 92 la sută. În ultimele 14 zile au fost raportate doar 10 decese la un milion de oameni.

Sursa: romaniatv.net


Scrie un comentariu

trimite