Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Studenții UAV, premiați pentru ideile lor de afaceri

Studenții UAV, premiați pentru ideile lor de afaceri
Comentează 0

Moneasa a fost locația perfectă pentru „Atelierul de antreprenoriat” școala de vară – ediția 2023, proiectul derulat de către Asociația Edu4Future și Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad și finanțat de către Consiliul Județean Arad prin Centrul Cultural Județean Arad.

O școală de vară la care au participat 13 echipe de studenți (peste 40 de studenți implicați) care și-au prezentat conceptele inedite de afaceri. Cele mai bune 4 concepte au fost susținute de către studenți în fața juriului compus din oameni de afaceri și cadre didactice.

La eveniment au participat : rectorul UAV, Ramona Lile, decanul  Facultății de Științe Economice, Grigorie Sanda, studenți, masteranzi, profesori ai Facultății de Științe Economice.

Cea mai bună echipă a fost : Cureteanu Daria, Chirilaș Naomi, Sirban Mihaela, Draia Alina care a luat locul I pentru ”MANDY LAND - servicii de relaxare și recreere în natură pentru copii și pentru adulți. Locul II s-a dus spre Avram Claudia Ștefania, Pintea Cristina Rebeca și Csikos Balog Alexandra Noemi pentru conceptul „MUNCHIE”- prima aplicație din Arad și România care te ajută să cumperi de la producători locali.

Locul III a revenit echipei Herman Gabriel, Neagoe Daniel și  Ignat Eduard pentru „ X CLEAN SOLUTION – servicii de curățenie”.

Mențiune – echipa Diaconescu Gabriela Teodora, Francescu Denisa Mariana, Bronț Melinda Andreea și Sîrbu Denisa Salomea, cu ideea de afaceri : 3D – UNIQUE PRINT sau fabricarea de produse prin imprimare 3D.

Toți au fost premiați cu cărți despre antreprenoriat, rucsacuri, produse de birotică și echipamente IT,  oferite într-un cadru festiv.

Un plus al evenimentului a fost întâlnirea cu antreprenorii a căror expertiză și experiență în business  au devenit surse de inspirație pentru studenții implicați în proiect. Au participat : Gabriel Popescu - reprezentant zonal Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, Lorena Iovănuț - antreprenor (S.C. Delor Icorp S.R.L.), Mădălina Blaga – antreprenor (S.C. Educamp Social S.R.L.) Dorin Gherman - antreprenor și Dan Ușvat– antreprenor (S.C. Agromec Curtici S.A).

 

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite