Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Staţiunea din România care i-a cucerit pe străini

Staţiunea din România care i-a cucerit pe străini
Comentează 0

O staţiune turistică din România, care până nu demult era considerată mai degrabă potrivită bătrânilor, a redevenit una dintre cele mai căutate destinaţii de vacanţă. Mulţi dintre cei care o vizitează pentru prima dată ajung să fie foarte plăcuţi impresionaţi, unii afirmând chiar că este mai frumoasă decât Croaţia. 
Ne alegem destinaţii de vancanţe în alte ţări sau le bătătorim tot pe cele pe care le ştim foarte bine. Turiştii străini care ajung în România s-au îndrăgostit însă de un loc mai puţin cunoscut de români sau care, în cel mai bun caz, este asociat cu o destinaţie potrivită pentru cei mai în vârstă.   
Aflat pe cursul superior al râului Târnava Mică, în Depresiunea Praid-Sovata, la poalele dinspre sud-vest ale Munţilor Gurghiu, oraşul Sovata atrage numeroşi turişti. 
Lacurile cu ape clorurate şi sodice de aici au proprietăţi terapeutice pentru o multitudine de afecţiuni, scrie one.ro. Renumite sunt în special lacurile Ursu şi Aluniş, unde apare fenomenul de heliotermie.
Concret, vara, temperatura apei variază în funcţie de acumularea căldurii solare în apa sărată, apa caldă fiind protejată de un strat de apă proaspată provenită din râuri, care nu se amestecă cu apă sarată, ci se menţine la suprafată, acţionînd ca un izolator termic. Acest lucru face ca în timpul verii temperatura Lacului Ursu, cel mai mare lac heliotermal, să varieze între 10-20 grade Celsius la suprafaţă, 30-40 grade Celsiu la adâncimea de un metru şi 40-60 grade Celsius la adâncimea de 1,5 metri.
Sursa: www.gandul.info
 

Articole asemanatoare

Inchide