Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ghiorocul, litoralul vestului

Ghiorocul, litoralul vestului
Comentează 2

          Una dintre cele mai apreciate investiţii ale Consiliului Judeţean Arad în domeniul turismului a fost, pe parcursul perioadei 2016-2020, plaja lacului Ghioroc şi vecinătatea acestuia. Locaţia a fost una dintre preferatele arădenilor pentru petrecerea timpului liber pe timp de vară, având în vedere suprafaţa generoasă a lacului şi plaja nisipoasă, perfectă pentru relaxare în sezonul estival.      În colaborare cu Primăria comunei Ghioroc, încă din anul 2016, conducerea Consiliului Judeţean Arad a început demersurile pentru punerea în evidenţă a acestei zonei, respectiv pentru declararea comunei Ghioroc ca staţiune de interes local.

          Amenajarea lacului Ghioroc ca spațiu de agrement reprezintă cea mai importantă investiție a Consiliului Județean în turismul arădean, o investiţie corectă, având în vedere datele statistice. La preluarea mandatului, am sesizat faptul că Aradul are nevoie de o atracţie turistică, un loc unde arădenii, dar şi locuitori din vestul ţării să poată să-şi petreacă zilele de vară într-o atmosferă relaxantă! Am purtat discuţii cu primarul comunei, Corneliu Popi-Morodan şi am decis să facem echipă pentru a transforma Ghiorocul în staţiune de interes local. A fost un efort de aproape patru ani, şi iată că avem rezultatele aşteptate! Ghiorocul este numit, astăzi, „Litoralul Vestului” şi a devenit un punct de atracție majoră pentru turiștii din vestul țării”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele CJA.

          În anul 2017, Consiliul Judeţean Arad a alocat suma de 810.000 de lei pentru amenajarea  Lacului Ghioroc şi începerea realizării documentaţiei pentru declararea comunei Ghioroc să staţiune turistică de interes local.

          Ulterior, Consiliul Județean a alocat suma de 400.000 de lei pentru amenajarea parcării de lângă lacul de agrement. Consiliul Judeţean continuat să se implice în dezvoltarea comunei, în modernizarea plajei de la Ghioroc, prin alocarea în anul 2018 a sumei de 400.000 de lei, sumă destinată extinderii parcării. La ora actuală plaja dispune de 680 de locuri de parcare. În timpul sezonului tranzitează plaja Ghioroc peste 1.500 de maşini, tocmai de aceea în anul 2020 CJA a  alocat suma de  350.000 de lei pentru a se construi încă 320 de locuri de parcare.

          „În anul 2019, tot cu sprijinul Consiliului Județean Arad, s-au mai construit 5 căbănuțe în camping cu o capacitate de 20 de locuri de cazare, valoarea investiţiei ce urmează a fi finalizată anul acesta fiind de 200.000 de lei. Acestea se vor adăuga la cele 28 de locuri care sunt deja funcționale. Anul trecut, gradul de ocupare al căsuţelor a fost, mai ales în week-end, de peste 90%. Tot în camping, dar și cu deservirea plajei, au fost construite cabine de duș și toalete. Anul acesta venim cu o nouă extindere de 4.000 de m² a suprafeţei plajei. Astfel, suprafaţa totală va fi de 14.000 m²”, a declarat primarul comunei Ghioroc, Corneliu Popi-Morodan

Pentru că face parte din strategia Consiliului Județean Arad de creștere a vizibilității Podgoriei Miniș-Măderat și a lacului Ghioroc, în parteneriat cu Primăriile Șiria și Ghioroc, stațiunea a fost promovată la sfârșitul anului trecut, în premieră, și la Târgul Național de Turism al României, cel mai mare eveniment de acest gen din țară. Standul Aradului a recreat atmosfera petrecerilor studențești, din cadrul Ghioroc ,,Summer Fest”, de pe Litoralul Vestului, fiind apreciat de vizitatori ca unul dintre cele mai inedite și atractive de la ediția respectivă a Târgului Național de Turism de la București.

 

Ghioroc Summer Fest 

          Aproximativ 130.000 de turiști au ajuns, anul trecut, la Ghioroc și tendința este de creștere cu 15% în fiecare an! Investițiile făcute în ultimii ani și Festivalul Ghioroc Summer Fest, care se bucură de o apreciere foarte mare mai ales din partea tinerilor, fiind votat în ultimii trei ani ca cel mai popular festival din județul Arad, au fost decisive pentru creşterea înregistrată.

          „Ghioroc Summer Fest a fost votat în ultimii trei ani ca fiind cel mai bun festival din județul Arad. Împreună cu Liga Studenților din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” dorim  ca acest eveniment să fie cât mai atractiv pentru toţi cei care ne vizitează. Sper să reușim acest lucru, deoarece în ultimii patru ani am crescut evenimentul cu 15-20%, dacă ne referim doar la numărul participanților.  Am pregătit  în aceste zile programul pentru cea de-a zecea ediție Ghioroc Summer Fest, care va fi adus la cunoştinţa publicului. Având în vedere că vorbim despre o ediție aniversară, dorim să fie mai specială”, a declarat primarul Corneliu Popi-Morodan.

          „Susținem acțiunile culturale și sportive care vor avea loc aici. Felicit şi Universitatea „Aurel Vlaicu”, care prin acțiunile pe care le face reuşeşte să aducă studenții şi să crească interesul pentru Ghioroc”, a declarat preşedintele CJA, Iustin Cionca.

          „Anul acesta, Festivalul Ghioroc Summer Fest ajunge la cea de-a 10-a ediţie. Pregătim, în continuare, surprize pentru participanţi şi anunţăm în prima fază data de deschidere a festivalului: 20 iunie. Pe o perioadă de 12 weekend-uri, Liga Studenţilor din Universitatea „Aurel Vlaicu” va fi prezentă şi va organiza binecunoscutele activităţi printre care enumerăm cele mai lungi nopţi din cadrul Ghioroc Summer Fest: Noaptea Dj-ilor - 11 iulie şi Vibes by the Lake - 8 august. Ca în fiecare an, pe scena vor mixa DJ de talie naţională şi internaţională alături de DJ locali. Suntem convinşi că anul acesta, de aniversare a primilor 10 ani de Ghioroc Summer Fest,  vom depăşi şi cifra de 100.000 de vizitatori pe perioada celor 12 weekend-uri. Mai multe detalii vor fi postate pe pagina de Facebook a festivalului, www.facebook.com/GhiorocSummerFestOfficial”, a declarat Paul Boeriu - Liga Studenţilor din cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu” Arad.

Galerie foto (5)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite