Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

#STĂMACASĂ: Prefectura anunță că se intensifică acțiunile de verificare a respectării ordonanțelor militare

Reprezentanții Prefecturii anunță că începând de ieri echipajele mixte formate din polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari au intensificat acțiunile de control în filtrele organizate pentru verificarea respectării prevederilor ordonanțelor militare, referitoare la restricțiile de circulație și condițiile în care este permisă deplasarea persoanelor în afara locuinței.

#STĂMACASĂ: Prefectura anunță că se intensifică acțiunile de verificare a respectării ordonanțelor militare
Comentează 0

Se verifică datele din declarațiile pe proprie răspundere astfel încât acestea să corespundă realității, iar motivul delasării persoanelor să se încadreze în categoriile prevăzute în formularul-tip al declarației. Verificările continuă și pe linia respectării regimului de autoizolare la domiciliu de către persoanele față de care s-a instituit această măsură preventivă. Intensitatea crescută a acestor acțiuni de verificare va fi menținută până la finalul stării de urgență.

„Deși în mediul public apar tot mai mult discuții despre aplicarea unor măsuri de relaxare a restricțiilor impuse de situația epidemiologică generată de infecția cu virusul SARS-Cov-2, toți responsabilii de la nivel guvernamental afirmă că în următoarele două săptămâni se vor realiza analize atente cu privire la oportunitatea aplicării unor măsuri de relaxare. Deocamdată avem cele 10 ordonanțe militare în vigoare și este foarte important să respectăm în continuare măsurile de distanțare socială, astfel încât numărul cazurilor noi de infectare să scadă, iar noi să ne putem relua, după 15 mai, în condiții cât mai sigure, parte din activitățile obișnuite”, susține prefectul  Gheorghe Stoian.

Cum se intră și cum se iese din piețe

În vederea respectării distanței sociale recomandate în piețele agroalimentare din Municipiul Arad, accesul și ieșirea în/din perimetrul acestora va fi permis printr-o singură cale de intrare, respectiv ieșire (o cale pentru intrare, o cale pentru ieșire). Angajații poliției locale și ai S.C. „Târguri, Oboare, Piețe” Arad (TOP) vor asigura intrările și ieșirile din piețe, precum și respectarea unui număr de cumpărători care să asigure o distanță suficientă între aceștia.

Magazine închise pe timpul nopții

Reprezentanții Prefecturii au ținut să precizeze că, ținând cont de prevederile art. 1, alin. (3) din Ordonanța Militară nr. 10 a Ministrului Afacerilor Interne, art. 2 din Decizia nr. 8 din 31.03.2020 a Grupului de suport tehnic privind gestionarea bolilor înalt contagioase la nivelul județului Arad, aprobată prin Hotărârea nr.23 din 01.04.2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad,  se modifică și va avea următorul cuprins: ,,Începând cu data de 28.04.2020, magazinele alimentare, hipermarketurile, supermarketurile, magazinele de cartier, inclusiv magazinele situate în centrele comerciale, indiferent de produsele comercializate ori serviciile prestate, își întrerup activitatea pe timpul nopții, în intervalul orar 2200 - 0500, pe toată durata stării de urgență.”

Amenzi de peste 120.000 de lei în 24 de ore

Pe parcursul zilei de ieri și până azi dimineață, polițiștii arădeni au verificat 254 de persoane și 29 societăți comerciale  cu privire la respectarea măsurilor de izolare și a interdicțiilor de circulație instituite prin ordonanțele militare în vigoare. În urma acestor verificări, au fost aplicate 32  sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricțiile de circulație, în valoare totală de 101.000 lei. Nu au fost întocmite noi dosare penale.

În același interval de timp, jandarmii arădeni au verificat 86 persoane cu privire la respectarea măsurii de autoizolare la domiciliu și au aplicat 6 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, valoarea totală a amenzilor fiind de 10.000

Polițiștii locali arădeni, asigurând cu un efectiv de 54 de cadre și 22 mijloace auto mai multe tipuri de activități legate de prevenirea răspândirii COVID-19 și aplicării prevederilor ordonanțelor militare, au legitimat și verificat, într-un interval de 24 de ore (perioada 27.04.2020, ora 7.00 – 28.04.2020, ora 7.00),  326 de persoane, în urma celor constatate întocmind 5 procese verbale de contravenție pentru aceleași fapte privind nerespectarea restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțele militare, valoarea totală a amenzilor fiind de 10.000 lei.

Direcția Generală Poliția Locală Arad asigură pe perioada stării de urgență paza centrelor de carantină, paza și ordinea publică în zona centrului destinat găzduirii persoanelor fără adăpost din strada Voinicilor, precum și supravegherea traficului  la coborârile de pe autostradă. De asemenea, polițiștii locali arădeni asigură verificarea locurilor unde au fost semnalate cazuri de infectare și participă, împreună cu efectivele M.A.I. sau individual, în filtre și activități de verificare a respectării ordinii publice și prevederilor ordonanțelor militare.

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite