Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Contre” în CLM pe tema Stadionului „Francisc Neuman”

Trei proiecte de hotărâre dintre cele 25 aflate pe masa consilierilor locali municipali, astăzi, au vizat modernizarea Stadionului „Francisc Neuman”. Au existat și discuții aprinse, dar care nu au fost lăsate în voia sorții de președintele de ședință. 

„Contre” în CLM pe tema Stadionului „Francisc Neuman”
Comentează 0

Primul care a luat cuvântul vizavi de cele trei proiecte a fost primarul Călin Bibarț: „Urgența o reprezintă sistemul de canalizare, existând pericolul de inundații. Cele trei situații sunt studii de fezabilitate și am decis să mergem mai departe cu ele și nu înseamnă aprobarea d-voastră de astăzi execuția lor de îndată. Câteva luni nu se va mai putea juca acasă, ci doar pe alte terenuri. În ce privește gazonul, am făcut ochii mari și eu și colegii mei, pentru că este o sumă mare, 10 milioane, dar suma cuprinde întreg sistemul , încălzire, utilaje, etc.”, a afirmat edilul Bibarț. 

Imediat, consilierul USR Dorian Curcanu a punctat: „Gazonul făcut din banii aradenilor nu a ținut nici măcar un an de zile. Cine este de vina pentru gazonul făcut?”. 

În cele din urmă, președintele de ședință a calmat spiritele, mai exact consilierul PSD Cosmin Buruc l-a rugat pe Dorian Curcanu să își încheie ideea, spunând: „Nici un om de aici nu e fericit cu astfel de investiții”. 

Proiectele vizează canalizarea, gazonul și ventilația stadionului. Iată cele trei puncte de pe ordinea de zi a ședinței CLM care a avut loc astăzi:

18. Proiect de hotărâre nr. 573/2022 privind aprobarea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiție (D.A.L.I.) „Refacere și reabilitare gazon - Stadionul Francisc Neuman, Arad” - inițiativa primarului

19. Proiect de hotărâre nr. 577/2022 privind aprobarea D.A.L.I. pentru obiectivul de investiție publică „Asigurarea ventilației în zona de vitralii la tribuna A – Stadion Francisc Neuman, Arad” - inițiativa primarului

22. Proiect de hotărâre nr. 575/2022 privind aprobarea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiție (D.A.L.I.) „Reconfigurare sistem de canalizare- Stadionul Francisc Neuman, Arad” - inițiativa primarului


Scrie un comentariu

trimite