Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sporturi de vară care te mențin în formă

Sezonul rece și alimentația aferentă, lipsa de activitate din perioada de izolare, sedentarismul generalizat de munca de birou, toate și-au pus amprenta pe silueta ta. Iar acum, că a venit vara și ai liber la vacanță, te gândești cum să reintri cât mai repede în formă. Vestea proastă este că nu poți face minuni peste noapte, însă vestea bună este că poți să apelezi la câteva sporturi de vară care te vor modela, te vor ajuta să arzi calorii și îți vor plăcea la nebunie.

Comentează 1

Învață kitesurfing

Unul dintre cele mai la modă sporturi pe apă în ultima vreme, kitesurfing-ul te ajută să îți întărești musculatura, să îți îmbunătățești echilibrul și să arzi minim 200 de calorii pe oră. Practic, îți vei lucra trapezul, umerii, tricepșii, pectoralii, abdomenul și picioarele la intensitate sporită în timp ce te vei distra de minune pe apă. Nu trebuie să te sperii de dificultate. În primul rând, nu trebuie să fii înotătoare olimpică pentru a practica acest sport. Placa pe care stai plutește oricum. Iar atunci când cazi de pe ea este suficient să știi să calci apa și să înoți înapoi pe ea. Și un sfat pentru începători: învață kitesurfing pe o placa mai lungă pentru că are mai mult echilibru decât o placă scurtă.

Ieși cu kaiacul pe lac

Cine poate refuza o plimbare cu barca? Însă una cu kaiacul este și mai eficientă. O sesiune de vâslit în forță îți pune în tensiune mușchii brațelor, ai abdomenului, ai spatelui și ai umerilor și te ajută să arzi în jur de 330 de calorii pe oră. Ceea ce trebuie să știi este că acest tip de ambarcațiune diferă în formă și design. Modelele pe care stai deasupra sunt ideale pentru începători pentru că sunt mai stabile și este mult mai ușor să te urci în ele și să te dai jos. În plus, acestea sunt construite din materiale ușoare și sunt ușor de cărat. Dacă te aventurezi pe un râu, nu uita să îți cumperi echipament special. O vestă de salvare și o cască de protecție sunt esențiale.

Joacă volei pe plajă

O repriză de volei pe nisip îți pune la lucru brațele, pieptul, spatele și picioarele și te ajută să arzi aproximativ 544 de calorii pe oră. Pentru că nisipul este o suprafață mult mai solicitantă decât terenul de volei din sala de sport, te vei mișca mai încet. Conservă-ți energia executând mișcări cu pași mici. Iar pentru că joci în aer liber, bea multă apă și poartă o pereche de ochelari de soare pentru a putea urmări mingea. Caută pe Fashion Days modele noi de ochelari de soare adaptați pentru sport.

Mergi în drumeție

Ce poate fi mai plăcut decât o plimbare în natură, pe munte? Pentru a fi și un exercițiu eficient pentru silueta ta, caută un traseu solicitant. Își vei lucra coapsele, gambele și mușchii posteriorului și vei arde 390 de calorii pe oră. Este important să ai încălțăminte confortabilă, cu talpă aderentă, și să porți haine lejere. Pe Fashion Days vei găsi noile modele de tricouri de dama, din care poți alege unul special pentru acest tip de activitate. Poartă pantaloni lungi, pentru a evita să fii ciupită de insecte sau să te rănești, și o pălărie care să te ferească de soare. Dacă ești începătoare în ale muntelui, urmează traseele marcate și ia cu tine  suficientă apă pentru că, la înălțime, corpul se deshidratează mai repede.

 


Scrie un comentariu

trimite