Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Spitalul Județean Arad a fost dotat cu un sistem automat de extracție ARN, ce scurtează timpul de prelucrate al testelor

Spitalul Județean Arad a fost dotat cu un  sistem automat de extracție ARN, ce scurtează timpul de prelucrate al testelor
Comentează 0

Informare 18.04.2020

În Laboratorul de Analize Medicale din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a ajuns astăzi un sistem automat de extracție ARN, necesar în prelucrarea probelor pentru cele două aparate PCR cu care se realizează testarea pacienților suspecți de COVID-19.

”Sistemul de extracție este de un real folos deoarece, de azi înainte, extracția de ARN se va realiza în paralel, atât manual cât și automat. Vom putea efectua mai multe testări pe zi și totodată se vor micșora timpii de așteptare pentru rezultate”, a declarat dna biochimist Luminița Pilat, șef Laborator Analize Medicale din cadrul SCJU Arad.

Până în prezent, doar la nivelul Laboratorului de Analize Medicale, în două săptămâni s-au obținut aproximativ 1.000 de rezultate pentru testele de COVID-19. La aceastea se mai adaugă testele trimise, în primă fază la Timișoara și testele care se efectuează zilnic în laboratorul Direcției de Sănătate Publică.  

"Avem trei aparate de testare la nivelul județului Arad, care funcționează la mare capacitate. Îmi doresc ca numărul testărilor să crească și arădenii să se simtă în siguranță. Cu fiecare zi care trece și condițiile medicale se îmbunătățesc, crește numărul arădenilor vindecați. Împreună cu medicii și cu întreaga societate arădeană, muncim în continuare pentru echiparea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad și pentru limitarea efectelor Covid-19 în județul nostru" - a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite