Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Spectacol de operetă în aer liber la Zilele Aradului

Corul, orchestra şi ansamblul de balet ale Operei Naţionale Române Timişoara vor fi prezente, din nou, la Zilele Aradului, de data aceasta cu musicalul în trei acte „My Fair Lady“.

Spectacol de operetă în aer liber la Zilele Aradului
Comentează 0

„My Fair Lady”, cel mai cunoscut musical al secolului al XX-lea, o comedie muzicală inspirată de mitul lui Pygmalion bazată pe libretul operetei compusă de Frederick Loewe şi piesa lui G.B. Shaw, va putea fi urmărit pe o scenă amenajată în Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare, marți, 21 august 2018, de la ora 20.00.

După succesul de anul trecut când aceiași artiști au prezentat spectacolul de operetă „Voievodul țiganilor“, organizatorii Zilelor Aradului au decis să păstreze în program un spectacol de operetă.

Astfel, peste 100 de artiști ai Operei Naționale Române Timișoara vor putea fi urmăriți, la Arad, într-un spectacol care va dura trei ore, din care nu va lipsi umorul, culoarea, dansul și muzica.

Zilele Aradului, ediția 2018, se desfășoară în perioada 17-26 august fiind organizate de Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad.

 

My Fair Lady  

Conducerea muzicală: Mihaela Silvia Roșca

Regia artistică: Marina Emandi Tiron 

Coregrafia: Liana Iancu

Decoruri: Grigore Gorduz

Costume: Krisztina Nagy

Maestru de cor: Laura Mare

Concert maeştri: Ovidiu Rusu, Corina Murgu

 

Soliști:

Eliza Doolittle: Cristina Vlaicu

Henry Higgins: Octavian Vlaicu

Alfred Doolittle: Cristian Rudic

Colonel Pickering: Dan Pataca

Freddy Eynsford-Hill: Remus Alăzăroae

Doamna Pearce: Liliana Mihăilescu

Doamna Higgins: Gabriela Toader

Doamna Eynsford-Hill: Nicoleta Colceiar

Doamna Hopkins: Nina Zaharescu

Jamie: Cosmin Borlovan 

Harry: Leonard Ivan 

Karpathy: Mihai Prelipcian

Cârciumarul: Dan Spanache

O florăreasă: Lucia Muravschi

Majordomul: Mircea Dan Petcu

Regina: Carmen Cojocaru

  

Regia tehnică: Lucian Boru

Pregătirea  muzicală: Dragoş Zaharescu,Angela Balici, Rareș Păltineanu

Sufleur: Radu Olariu

 

Povestea „My Fair Lady“

Un profesor de fonetică se îndrăgosteşte de îndărătnica sa elevă, o florăreasă, pe care o transformă dintr-o femeie simplă, lipsită de educaţie, într-o adevărată doamnă.
Eliza Doolittle este o tanără care îşi câştigă existenţa vânzând flori pe stradă. Accentul stricat şi pronunţia defectuoasă a fetei atrage atenţia unui trecător – profesorul de fonetică Henry Higgins, un lingvist cunoscut. Încrezător în metodele sale, Higgins se laudă că poate să facă, la nivelul vocabularului, ca Eliza sa pară ducesă. Eliza ajunge la casa profesorului, dorind sa înveţe, şi, devine subiectul unui pariu între Higgins şi prietenul sau Pickering. În şase luni fata trebuie să apară la Balul Ambasadei aşa că, imediat, este supusă la epuizante exerciţii fonetice zilnice. Ca răsplată pentru reuşita neaşteptată asupra câtorva fraze elementare, Eliza este prezentată aristocraţiei la cursele de cai unde face impresie prin eleganţă, dar și prin relatări nelalocul lor.

În urma balului, la care prezenţa Elizei stârneşte admiraţie si curiozitate, pariul este câştigat – dar Higgins îşi dă seama de importanţa pe care a căpătat-o această fată in viaţa lui.

Premiera mondială a avut loc la 15 martie 1956, la Mark Helinger Theatre din New York.

 

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite