Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Şoferii plătesc asigurări din ce în ce mai scumpe, iar salariile şefilor din ASF sunt şi ele... actualizate

Preţul asigurărilor de răspundere civilă pe care trebuie să le plătească românii care au maşini cresc de la o lună la alta, ajungând la valori de-a dreptul nesimţite. În aceste condiţii şi salariile celor care ar trebui să supravegheze piaţa asigurărilor sunt... actualizate, probabil cu scopul de a nu fi afectaţi de creşterea preţurilor...

Conducerea Autorității de Supraveghere Financiară, instituția responsabilă de buna funcționare a pieței asigurărilor, a încasat anul trecut salarii mai mari cu până la 30%, ajungându-se la lefuri de până la 60.000 de lei pe lună, scrie adevarul.ro.

Şoferii plătesc asigurări din ce în ce mai scumpe, iar salariile şefilor din ASF sunt şi ele... actualizate
Comentează 0

 În urma mișcărilor din piață, prețul de referință la RCA au crescut cu 19% față de august 2022, iar comparativ cu februarie 2022, cu circa 40%. 

Aproape într-un ritm asemănător, și salariile șefilor ASF au crescut. Președintele ASF, Nicu Marcu, a încasat în anul fiscal precedent suma de 989.925 de lei. Acest lucru înseamnă un venit mediu lunar de 82.493 de lei. În anul fiscal 2021, Marcu încasase suma de 748.324 de lei, adică un salariu mediu lunar de  62.360 de lei. E vorba de suma netă, deci leafa în mână. Practic, e vorba de o mărire cu peste 30% a beneficiilor salariale de la un an la altul. 

Intraţi AICI pentru detalii.

Sursa foto: zf.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite